ЛАРП

22 Юли, 2018, 03:09:10 am
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Хроники » 2018 » Зимен ЛАРП по ДС 2018 »Тема: Отзиви и коментари

Автор Тема: Отзиви и коментари  (Прочетена 213 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sevar The White Wolf

  • Школа на войната
  • *
  • Публикации: 398
  • Liked: 221
    • Профил
Отзиви и коментари
« -: 14 Януари, 2018, 17:43:47 pm »
Здравейте! Искам да благодаря за приятната игра и прекрасния повод да се съберем и позабавляваме (и напием) заедно. Благодаря на Хелън, Жоро и Любо за интересния сетинг и за (поредната) добре организирана игра. Възможността да играем в смесени отбори беше нещо много нужно за всички, поне по мое мнение - много от нас имаха нужда да излязат от основните си роли в Драконовия свят. Видях как доста хора приеха това присърце, възползваха се и играха съвсем нетипични за тях персонажи и се забавляваха искрено. Благодаря и на 7мохълмци, че се раздадоха на макс като основната "зла" единица на терена и ни направиха филма, търчайки като коне цял ден и мръзнейки цяла вечер. Поклон!  :bow: Благодаря и на Алеко - страхотен рол-плей от начало до край, беше изключително да застана срещу него и да се чудя въобще дали ще оцелея сблъсъка. Лепна си на ролята, дет се вика, като "цифка у мивка"  :cheers:

Имаше немалко опасни случаи, обаче, които, за лична радост, не завършиха катастрофално. Терена е насечен и трябва малко по-отговорно играчите да се отнасят към него. Към 7мохълмци имам следната забележка - всяко оръжие иска малко или много тренировка, за да се ползва правилно. 22 копия по 2,5 метра на насечен терен са нещо опасно за отсрещния. Все пак сме на игра, не в истинска битка, в която това щеше да е наистина огромно преимущество за вас. Не съм свикнал да се оплаквам от удари, понасял съм вече стотици отвратителни през годините, но съгласете се с едно нещо - ден или два след играта всеки от нас се връща в реалния живот, а там всеки от нас излиза сред обществото и работи, за да се изхранва. Тоест, на всеки му трябват (в читаво състояние) крайниците и сетивата му. Съжалявам, че си изтървах накрая нервите и теглих една мазна по ваш адрес, но съгласете се, след 7 удара подред в лявото око (последния от които през вече направена импровизирана превръзка с цел да доизкарам играта) ме изкараха извън нерви от възмута и болка, и наистина ми се прииска да разбия нечия тиква със щита. Съвета ми е, ако човек не може качествено да борави с едно оръжие, да не го ползва просто. Да, понякога стават отскоци от щитове и други оръжия, понякога отсрещния в последния момент се мръдва нагоре или надолу, или в друга посока, и сам става причина за лошото попадение на удара, ама това понякога не може да е 7 пъти в рамките на 4-5 часа. Просто не може... Редно е човек да поработи по тая тема. От моя страна се извинявам още веднъж, че си изтървах нервите и панирах някои момчета от 7те хълма...

На много от играчите им извади очите факта, че правилото "няма да играеш с редовния си персонаж и визия, както и с клана си" не важеше само за 7те хълма. Признавам, отначало ме подразни доста, реших да го отнеса като въпрос след ларпа към организаторите. По време на играта в изблик на гняв (и вече болка от поетия демидж в главата) изръсих недоволство по тоя въпрос. И да, реално е така и си седя зад думите - не е редно, че само за 7те хълма не важеше правилото. Отговорът "ми щото играем лошите" е недостатъчен - "лошата" фракция също можеше да е сформирана на случаен принцип или на миксиран подбор на годни играчи. Отговорът "ма ние бяхме 22, а вие 70" също не важи - 70 човека не е задължително да са опозиция, особено като не могат да се сработят и не са свикнали да играят заедно и да се слушат, на фона на добре смазана бойна машина от 22ма. Радо от Бдин даде хубава интерпретация на тия думи с въпроса "Кое е повече, 5 или 1?" Като под 5 визира 5 пръста, а под 1 един силен юмрук. Мисля, че схващате... НО въпреки всичко, което съм си помислил, казал и обсъдил с други - накрая трябва да изразя благодарност, че 7те хълма си счупиха гъзовете да направят играта качествена във всяко едно отношение, и поради това няма как да съм недоволен от факта, че играха заедно. Може би точно това беше важното в случая. Така че, каквато и да е била мотивацията им да постъпят така, аз се интересувам от резултата, а той е, че ларпа беше една добра възможност да избягаме от рутината и да експериментираме, и смятам, че експеримента беше успешен и в положителна насока. Би било яко зимните игри да придобият някакъв подобен облик, който с надграждане да създаде една нова линия ларпове, в които да имаме възможност да разнообразяваме и да се забавляваме стабилно. Поздрави и до нови зимни срещи ;) !
« Последна редакция: 15 Януари, 2018, 08:25:11 am от Sevar The White Wolf »
Моите лични "награди" :
Лазарус - Най-добрият стрелец, който съм виждала на ларп.