ЛАРП

22 Юли, 2018, 06:49:41 am
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Хроники » 2017 » Сталкер І◄-II: Реконкиста »Тема: Сталкер 2-II: История и фракции

Автор Тема: Сталкер 2-II: История и фракции  (Прочетена 645 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gadina_prokleta

 • Oпозиция
 • Публикации: 2553
 • Liked: 438
 • светъл елф
  • Профил
  • Bright Future
Сталкер 2-II: История и фракции
« -: 02 Октомври, 2017, 20:48:41 pm »
История на предишната игра: предистория в ларп форума и официална история с резултати от играта на Сталкер сайта.

В тази тема сте добре дошли да постнете историята на своя персонаж.
Пет години след възникването на Зоната тя все още е загадка.
Обаче тя вече не е ужасното бедствие, което беше. Благодарение на огромния скок, който нашите учени направиха миналата година - както казват, с помощта на мистериозни странници от друга темпорална реалност - днес имаме средствата, с които да си върнем обратно териториите, погълнати от Зоната.
Дали искаме да го направим? Този въпрос е дискусионен. От една страна, дали ще захвърлим възможността за достигане на едно невъобразимо ценно чуждопланетно познание, само за да възстановим няколко безперспективни терена и изоставени заводски площи? От друга страна, готови ли сме да рискуваме бъдещето на децата си, за да го получим?
Това е един от онези въпроси, на които всеки ще даде отговор в съгласие със собствените си разбирания.
„Гадно е, товарищ.
Гадно е да си през ден караул, гадно е 3 години да не те пускат в домашен отпуск, гадно е да спиш, ядеш и лъскаш в Зоната. Всичко лъскаш – копчетата, щото щял да дойде некъв шапкар на инспекция; автомата, че онея твари идат на групи, мама им; и другото лъскаш, щото – къде ти мадами в таа пустош? Наредко се навива по некоя професионалистка да дойде чак дотука, а онея учЕнките – надути кифли, нищо не стаа от тех.
Вече забравяш какъв е светът навънка. А през месец – нови заповеди. Че сме си затваряли по некой път очите, или че сме чопвали по нещо, човещинка си е. Голема драма. Ама ей на, сега бдителност нямало, карцери раздават на поразия. И много сериозна стана работата с тея капути, дето уж от бъдещето дошли. Бе що си не ходите отдето сте дошли, а, всичките?
Ама разбираш ли, искали да затварят Зоната, война да й обявяват едва ли не. Начи, кат взема един калаш… Ама не може, щото шапкари, нали. И заповедите са си заповеди, кво да ги прайш. Мутантите да се разстрелват. Който без пропуск – бой по кофата. И за конфискувани артефакти премии щели да дават, че и по пет дена отпуск. Майната й, викам си аз, на премията. Ама да се прибера най-сетне при мойта, да я видя какви ги върши – така де, аз нема само да я гледам, аз направо от вратата като я подхвана…“3
Из аудиозапис на ефрейтор от Кордона, пожелал да остане анонимен
 • Специална цел на играч от Кордона: да конфискува и предава артефакти на Доктора. За всеки предаден артефакт се записват по 5 дена домашен отпуск (5 т. за победа). Ако се донесе от група, дните се разпределят.
  Общи цели: да допринася с кодове за проекти по негов избор в Терминала и за тераформиране на Зоната.
  Специални бонуси: започва играта с разрешително за достъп и с повече муниции; получава премии за предадени артефакти.

Цитат
Другари офицери,
Във връзка със зачестилите случаи на лица, които без надлежно издадени и заверени документи за достъп са били заловени, прихванати, задържани или заварени в Зоната или в рамките на контролния периметър на Кордона, както и с оглед на констатираните случаи на съмнения за наличие на липса на дисциплина, благонадеждност и опрятност на разчетите на охранителния състав, а именно служащите в Кордона, и предвид необходимостта от установяването и задържането на една приемлива степен на живучеството на кадрите, издавам следната
ЗАПОВЕД:
ПЪРВО. Всякакви измежду така наречените мутанти, които бъдат заловени, прихванати, задържани или заварени в Зоната или в рамките на контролния периметър на Кордона, да бъдат веднагически и незабавно разстрелвани до визуално потвърждение на прекратяване на жизнените процеси, така щото да не се стига до риск от контаминация и преминаване на Кордона.
ВТОРО. Забранявам и всякакъв физически, вербален, контекстуален или венерически контакт с гореупоменатите, с изключение на контакт, извършен посредством проектил и/или хладно оръжие, и в частност забранявам да се правят опити за залавяне на гореупоменатите живи.
ТРЕТО. Лица, чийто външен вид дава повод за съмнение, че по своята същност и характер представляват мутанти, по подразбиране и до доказване на противното да се приемат и третират като мутанти съгласно т. 1 и 2 на настоящата Заповед. Обжалване се допуска по административен ред, след прилагането на разпорежданията и мерките по т. 1 и 2.
ЧЕТВЪРТО. С оглед на многобройните регистрирани случаи на изнасяне на мутагенни артефакти извън Зоната в нарушение за установения за това начин и ред, заповядвам тези и подобните им да бъдат изземвани и/или конфискувани, всячески и изцяло.
ПЕТО. Разрешава се пропускането във и извън Зоната на лица, които разполагат със и могат да представят валидно и още заверено разрешително за достъп (пропуск). Подобни лица не подлежат на претърсване за гореупоменатите артефакти и/или забранени субстанции, но ако такива бъдат намерени, те също подлежат на изземване и/или конфискация.
ШЕСТО. Тази заповед да се прилага напълно и без остатък в рамките на юрисдикцията на служащите в Кордона, а именно навсякъде в Зоната, с изключение на Научно-изследователската станция на Научно-изследователския институт за чуждоземни аномални въздействия и опасности (НИИЧАВО), към чиято територия принадлежи и т.нар. бар „Чистилището“.

Заповедта да се сведе до знанието на Комендатурата на Зоната и офицерския състав, за сведение и изпълнение.
Командващ окръг генерал-майор Мъжеложев.
Подпис: не се чете.„Малко се пие в тая държава.
Всяка вечер се събуждам с тая мисъл и си наливам едно за гладка работа. Тя работата, разбира се, никога не е гладка, Вие знаете. У нас всичко е някак… наопаки. Нито охраната ни е само охрана, нито оборудването е читаво, нито… Хайде, за колегите ще спестим критиките. Обаче разбирате ли, че тъй като Тристранният комитет не може да си изпълни функцията да прокара едно работещо сътрудничество между Директората на ООН, Корпорацията за контрол на Зоната и българската държава, в крайна сметка ние страдаме. И оставете ни нас, но страда работата! Вие давате ли си сметка, че от месеци наред не са ни изпращали припаси и оборудване? Текат преговори и се вихрят скандали, които Вашият вестник охотно отразява на цяла страница – обаче тук, наместо да се занимаваме с нашата си научна дейност, ние трябва да произвеждаме муниции и медикаменти за собствената си охрана! Напишете това, да, нека хората видят. Не може така, другарю журналист. Не може!
Иначе да, намира се и какво да се похвалим по тоя повод. Колкото и да ни е отклонение от научната работа, намерихме твърде интересни медикаментозни приложения на аномалните фрагменти, които се намират в Зоната. Тази така наречена ретроадаптивна квазиматерия показва действително невероятни свойства! Засега намираме по-скоро тяхното практическа апликация, обаче работим и по теоретичната основа на наблюдаваните процеси. А теоретичната работа се отплаща, защото ето, че овладяхме възможността за тераформиране на Зоната! Вие знаете, това беше широко отразено в пресата. Обаче е спорно в научната общност доколко е етично да приложим това познание. Според мен, собствено, е най-добре да запазим Зоната като един особен резерват, от който можем да получим уникални познания. Виждате как дори сега успяваме да създадем чудодейни лекарства, които ще спасят живота на милиони!
Наздраве за светлото бъдеще, другарю! Те са рядкост, разбирате, радостните наздравици. Във всеки случай, малко се пие в тая държава.“
д-р Коон Лао, водещ специалист по ксенотехнологии
 • Специална цел на играч от Института: да събере и предаде на научния си ръководител повече научни кодове от своята специалност (биохимия или физика) в сравнение с останалите специалисти – независимо дали и от кого са били въведени кодовете; да допринася с научни кодове за открития в Терминала (от направените научни открития се ползват всички човешки персонажи).
  Общи цели: да допринася с кодове за проекти по негов избор в Терминала и за тераформиране на Зоната.
  Специални бонуси: започва играта с разрешително за достъп и с повече пари; получава премии за предадени научни кодове.„Сталкер, викаш?
Не, друже, объркал си се. Аз само се мотая наоколо, общ работник. Помагам по нещо оттук-оттам, гледам да изкарам някой лев. Артефакти ли? Виждал съм, да, едни учени глави ме бяха взели за лаборант в Зоната, обаче както си трябва, с всичките там разрешителни и китапи.
Там да те заведа? Друже, няма какво да видиш в Зоната. Няма сензации там, само пълните гащи на такива като тебе, ама без да се обиждаш. Не бе, няма проблем.
Виж, за Златното кълбо – не ти е работа туй нещо. Вярно е, че го има. Наистина изпълнява желания! Така де, тъй разправят. Обаче нито е лесно да стигнеш до него, нито… Абе когато стигнеш, може и да не ти е останало нищо за пожелаване, чаткаш ли? Ама къде ще чаткаш ти, в Зоната не си влизал, не знаеш какво е. На доверие го приеми – Кълбото не е хубаво нещо. Казват, че всеки път, когато някой балък като мене и тебе си е хвърлил гадното желание в него, Зоната по мъничко се е разширила. Не ми се мисли, ако повече народ накуп вземе да стига до онуй място… Добре че не е лесно.
От друга страна, всеки от нас си има нещо съкровено, за което, дето се вика, душица дава. В тоя шибан живот имаш нужда от едно малко чудо зад ъгъла… Ей така, за всеки случай.“
Шурик Редхарт, безработен
 • Специална цел на играч сталкер: да достигне Златното кълбо и да впише името и желанието си.
  Формално това постижение се оценява в точки според първенството: 25 за първия, 24 за втория, 23 за третия и т.н. Допустимо е да се изпълни и от играч от друга фракция или група.
  Общи цели: да допринася с кодове за проекти по негов избор в Терминала и за тераформиране на Зоната.
  Специални бонуси: преди началото на играта има право на 30 мин. офгейм разходка из терена; започва играта с информация за сталкерско скривалище.


ГРУПИРОВКА: „ДЪЛГ“

„Човек, зает съм, бързам… Не ме занимавай.
Не, не съм ангажиран с никакви сталкерски активности. Моля ти се, след 30 минути имаме влизане в Зоната. Какво? Да бе, съвсем легално. За какъв ме вземаш? Аз съм си официален лаборант в Института.
А тоя въпрос, дето го поставяш – виж сега, ако членувам в някакъв клуб, това си е моя работа, нали така? Не, не знам нищо за „Дълг“, освен това, което се говори. Е, как какво – всеки знае. Добре де: за „Дълг“ казват, че са доброволческо формирование, което се грижи разни смотаняци да не се пъхат където не им е работа в Зоната и да правят нещата по-лоши. Какво дали съм чувал за Златното кълбо? Да, вярно е… Какво? Абе не бе, как ще те водя там! Само ти си ни изтрябвал в Зоната! Абе вие журналята изобщо слушате ли като ви говорят?! Айде, че трябва да се обличам…“
Алек Поулсън, лаборант на свободна практика
 • "Дълг" е организация на хора от различни фракции. Един играч може да избере да членува в нея само ако на миналата игра е допринесъл за създаването й.
  Специална цел на играч от „Дълг“: не подлежи на огласяване (скрит инструктаж).
  Общи цели: според избраната фракция.
  Специални бонуси за "Дълг": започва играта с информация за сталкерско скривалище и с краткотрайно разрешително за достъп (връзки с Директората); получава премии за предаване на кодове за проекти (връзки с Корпорацията).


ГРУПИРОВКА: ЦЪРКВА НА СЕДМИЯ ПЕЧАТ

„Покайте се, грешници, понеже съгледайте – стана голям трус! Съгледайте – и слънцето стана черно като струнено вретище! Съгледайте – и месечината стана като кръв! Ще бъде снет и седмият печат, покайте се! Ще се яви град и огън, и третата част от дърветата ще изгори, третата част от морето ще стане на кръв, третата част от изворите ще стане отровна, и третата част на месечината и звездите ще да потъмнее!
Покайте се, че ангелите Господни са долепили тръбата до устните си и се готвят да затръбят Апокалипсис!
Покайте се, па се обърнете и се вгледайте всреди вас, и убийте грешника с камъни, защото зарад един плъх добрият Господ, бог наш, целия хамбар изгаря. Сатанинските воинства са тука на тоя свят и бродят свободно. Мутанти ги наричат, но ние имаме друго, по-истинно име за тях: дяволи и демони! Убий демона, изгори го на кладата, заедно с всички вещици, дето му служат! Защото истина ви казвам: те са толкоз лоши, колкото и дявола, и даже по-лоши, защото са предатели на рода человечески! По уродствата ще ги познаете, че са отдали душата си на Сатаната. По уродствата ще ги познаете, за да ги изтребите! Да не оставиш жив ни една вещица, що служи на сатанинската Зона! Вгледайте се в човека до вас. Ако видите уродства по лицето или по тялото, значи туй е слуга на Сатаната и трябва да бъде подложен на очищение! Не бойте се от дяволските козни, защото нашата борба е праведна, а делото ни – свято!“
проповедник в Бара
 • Църквата е организация на хора от различни фракции. Всеки играч може да избере да членува в нея, но само ако е готов да влезе в определен конфликт с играчи от други фракции (по повод мутанти и адаптивни мутации).
  Специална цел на играч от Църквата: да покаже светлината на онези заблудени души, които са загубили човешкия си облик. Ще получава точки Праведност и премия за усърдието да извършва очищение на дяволи и вещици и да носи за унищожаване техните сатанински оръдия (артефакти). За публична екзекуция премията е тройна. При съвместен принос точките се разпределят между всички допринесли.
  Общи цели: според избраната фракция.
  Специални бонуси за Църквата: получава премии за предадени на Доктора артефакти и тагове на мутанти и хора с адаптивна мутация (връзки с Фондацията на Атонските настоятели на апостолическата триединна и истинна църковна Инквизиция).„Човече, ти луд ли си?
Не ходи в Зоната, не можеш да интервюираш мутант. НЕ МОЖЕШ. Че какво като си говориш с мене?! Аз съм човек бе… идиоте, а онова… вече няма общо с човешкия род. Това моето е просто адаптивна мутация, при нас е често явление. Да, наистина идвам от бъдещето. Хич не ме гледай така. В моето време такъв като тебе щеше да е щастлив, ако изглежда като мене. Защото ще оцелее. В моето време нещата бяха много омазани. Затова и се върнахме да ви спасим, ако щете вярвайте. И ще го направим, на всяка цена. Ние се върнахме назад, обаче ходът на събитията се стреми да се възстанови, разбираш ли? Каквото и да правим, то е като пружина, която се връща към началното си състояние, и ние трябва да се отклоняваме от ония събития, които доведоха до нашето бъдеще… Ето, поне спряхме мутагенната чума. Какво се случи после? Зоната се затвори, опитвахме се да изучим Златните кълба, но не успяхме. Това значи ли, че трябва пак да не успеем? Или напротив? Казва ли ти някой. Мутантите бяха построили излъчвател на аномална радиация. Дали вече строят нов? Или дори са построили? Трябва да проверим. Корпорацията отново беше сформирана и това е зле, защото наред с хубавите неща, ще създаде и неща, дето и протомутант не може да ги натвори…
 Разбери, Зоната идва за нас. Ние не се боим от нея, отраснали сме в нея. Обаче лошото е, че тя идва и за вас! А вие, вие не сте подготвени…“
Старчето, побъркан сталкер
 • Специална цел на играч от Проект 101: да се противопоставя на действията на Зоната (скрит инструктаж); да допринася с научни кодове за открития в Терминала (ако има научна специалност).
  Общи цели: да допринася с кодове за проекти по негов избор в Терминала и за тераформиране на Зоната.
  Специални бонуси: няма.„Хъррр-Гррррааагх?
Вррруууяяууу?
ГГГРРААААААГХХХ!
Мнчк, мнчк, мнчк, шлллп, мнчк.“
последният запис, намерен на омазан в кръв рекордер в Зоната
 • Цели на играч мутант: Действително вече е ясно, че мутантите съществуват и са съвсем реална заплаха. Но да се твърди, че тези окаяни чудовища имат някакъв разум отвъд простите инстинкти, които ги движат, е една твърде екзотична теория, която не е намерила потвърждение (скрит инструктаж).
« Последна редакция: 03 Октомври, 2017, 15:51:39 pm от gadina_prokleta »
       

gadina_prokleta

 • Oпозиция
 • Публикации: 2553
 • Liked: 438
 • светъл елф
  • Профил
  • Bright Future
Re: Сталкер І◄-II: История и фракции
« Отговор #1 -: 03 Октомври, 2017, 11:15:47 am »
Относно групировките "Дълг", Църква на Седмия печат и др.:
Това са групи, които включват персонажи от различни фракции.
При записването ще можете да изберете фракция и отделно - дали сте от Дълг или от Църквата, или не членувате в никоя.

"Дълг" имат някои специфични бонуси, благодарение на изпълнението на определени проекти от миналата игра. Преди играта можете да изберете да сте от тях само ако сте играли към тях. Възможно е да имат скрити врагове.

Хищниците и Пасмината също са "затворени" групировки, към които може да се присъедините само в игра.

Църквата има специфични бонуси, но и самата й дейност ще й създава явни врагове. Свободно можете да изберете да принадлежите към нея, стига да включите религиозни символи във визията си, да нямате адаптивна мутация и да играете адекватно ролята си.
« Последна редакция: 03 Октомври, 2017, 13:08:55 pm от gadina_prokleta »
       

Ragdoll

 • Публикации: 22
 • Liked: 16
  • Профил
Re: Сталкер 2-II: История и фракции
« Отговор #2 -: 03 Октомври, 2017, 13:27:48 pm »
Цитат
#28
Никога няма да забравя тези няколко дни в зоната. Това беше първото ми сериозно доближаване до бърлогата. Дни преди това смятах мутантите за мит, но всяка вечер чувах все по- и по-странни звуци. 'Зовът на зоната' ставаше все по-силен.
Аз, брат ми и още няколко човека сформирахме пасмина сталкери, все още неопитни, с цел да се подкрепяме с влизането си в зоната. За съжаление нито един от нас не беше достатъчно умел, че да се размине без злополуки. Но това не бяха обикновени злополуки. Зоната беше прокълната и пропита с неизвестни за нас сили. Видях как мой другар, прострелян в главата става досущ кукла на конци и изчезва из дълбините на руините на зоната. Но за мен страшното едва започваше. Недълго след това се озовах очи в очи с един от тях. Чудовища, невиждани и непознати за човешкото око. Някои можеха да бъдат описани на външен вид, а други - не. Те се опитваха да кажат нещо, но другите не изглеждаше да ги разбират. Аз чувах гласове. Не знам дали са били в главата ми или не, но те 'искаха' ние да не нараняваме зоната и самите тях. Те 'искаха' да живеят. Изглеждаха сякаш изпитват омраза и гняв към тези, които бяха срещу тях, и дори приличаше като да проявяват милост към тези, които им помагат. Може би са живи и интелигентни. Може би са кукли на нещо неизвестно и голямо, както вървеше мълвата около 'хората от бъдещето'. А може би всичко е в главата ми.
« Последна редакция: 03 Октомври, 2017, 13:31:10 pm от Ragdoll »
-X-