ЛАРП

21 Юни, 2018, 01:07:41 am
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Светът на Дракона » ЕНИГМА (Модератори: Лорд Териус Хад Елдур, Ава Фейнман) »Тема: История

Автор Тема: История  (Прочетена 551 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лорд Териус Хад Елдур

 • Moderator
 • *
 • Публикации: 42
 • Liked: 27
  • Профил
История
« -: 26 Април, 2016, 23:01:40 pm »
ЕНИГМА е прототип на древно общество създадено от магьосника Смерло малко преди неговото тайнствено изчезване. Легенди и предания говорят че така нареченото „научно общество“ било създадено от седемте най-талантливи ученици на Смерло с цел разпространението на немагични познания и умения сред всички раси. За жалост, няма достатъчно информация за това какви са били популярността и влиянието на обществото по времето на първата империя. Последните данни за негови последователи датират от началото на 11 век, когато напрежението между магьосническите фракции накарало расите да забравят стремежа към обективно познание и наука в нарастващия си страх от магията. Това се отбелязва като краят на научното общество в онази си форма.

Въпреки това дори и през тъмните векове, а и до ден днешен, винаги е имало индивиди отдадени на науката и разпространяването на немагично знание. Преди не повече от десетилетие един от тях, светъл елф на име Алтаир, открил част от дневника на Смерло, която гласяла:

Из дневника на Смерло....

   С години наред се опитвах да изуча и проумея расите населяващи всички познати до момента светове. Въпреки очарователното многообразие на техните различия, все повече и повече се убеждавам в правотата на следното заключение. Всички раси изпитват нужда да вярват в определени закономерности, които да дефинират като абсолютна истина. С подходящата мотивация почти всеки би могъл да бъде убеден в почти всичко.

   Проблемът е там, че мнозинството от тях не може да различава истината от измамата, в следствие на което цели народи биват заблуждавани с години с една или друга цел. Забележителна характеристика на всички раси, които познавам, е да предпочитат лъжата пред истината. Понякога го правят от страх, друг път от принуда, но в повечето случаи го правят просто, защото измамата описва света не какъвто е, а какъвто им се иска да бъде.

   Разбира се, абсолютната истина живее единствено във волята на боговете и ние никога не можем да бъдем напълно сигурни в правотата на нашите проучвания. Въпреки това, от значителна важност е да се стремим максимално да разберем и опознаем всеки аспект на съществуващото около нас.

   За това реших да събера седемте си най-добри ученици и да ги посветя в изкуството да различават истината от лъжата. Тяхната задача ще бъде да посветят живота си на изучаване и разпространяване на научното познание сред всички раси без предрасъдъци или задни помисли.

   Това е най-големия дар, който мога да дам на народите, защото истината е едно от малкото неща неподвастни на времето..

Това е първият и единствен артефакт даващ директно потвърждение за връзката между научното общество и магьосникът Смерло. Вдъхновен от откритието си, Алтаир решил да създаде Научната Гилдия през 2014. Изборът на тази година не е случаен. Сборът от числата на годината дава числото 7, което отбелязва броят на дисциплините в научното общество на Смерло. Въпреки това официалните дисциплини в научната академия са 6: Алхимия, Астрономия, Военно дело, История и цивилизация, Медицина, и Механика.
Една хипотеза е, че в последното десетилетие Алтаир е посветил личните си проучвания на това да открие и изучи каква е била седмата дисциплина. Други източници гласят, че с откриването на текста от дневника на Смерло, Алтаир намерил още артефакти, които му разкрили част от огромното древно познание на седмата дисциплина, което елфът предпочел да запази в тайна от света. Разбира се, това са само спекулации.

Факт е обаче, че още в първите седмици след откриването на гилдията, Алтаир започнал да става все по-потаен и да изолира собствените си изследвания от очите на колегите си докато един ден елфът не събрал всичките си притежания от сградата на гилдията и изчезнал внезапно. В резултат на това дисциплинарните директори се събрали и избрали Калан Амнел (директорът по Механика) за нов главен администратор на академията.

Още една смяна на сезоните мина от откриването на гилдията и отново има смяна на главния администратор. Калан Амнел замина далеч на запад и провъзгласи дисциплинарният директор по Астрономия лорд Териус Хад Елдур за нейн заместник и нов главен администратор на научното общество. Няколко месеца по-късно научната гилдия бе променена в научен институт. Научните дисциплини са преструктурирани в модерни катедри. Създадена бе нова програма за изнасяне на лекции.Новият главен администратор реформира гилдията от затворено научно общество само за просветлени, които продават знанията под една и друга форма, в отворен за всички институт. Въведени са различни програми за инвестиране с големи възможности за гъвкавост. Новата инициатива за прием дава равен шанс пред всеки да разшири познанията си за света, да заработи странични доходи, да си изгради нова професия или да се изкачи в йерархията на института. Новата структура на научната дейност предлага уникална перспектива пред всички да участват активно в текущи научни разработки, дори да притежават собствено изобретения, от които да печелят пасивен доход. Новият научен институт ЕНИГМА има широко отворени врати и безгранични възможности за всички.

Лорд Териус Хад Елдур

 • Moderator
 • *
 • Публикации: 42
 • Liked: 27
  • Профил
Re: История
« Отговор #1 -: 26 Април, 2016, 23:14:52 pm »
ТЪРСИ СЕ
Калан Амнел
ЖИВА

    Аз, лорд Териус Хад Елдур, главен администратор на научен институт ЕНИГМА, давам голяма парична награда за намирането/връщането на бившия главен администратор на института. За последен път Калан Амнел бе видяна да прекосява мъглата на запад преди 2 години. Всякаква информация за нейното местонахождения ще бъде отблагодарена подобаващо.

П.П. Целият научен институт отправя молитви за благополучното завръщане на Калан Амнел и сме съпричастни към мъката на нейната сестра Ава Фейнман


« Последна редакция: 26 Април, 2016, 23:18:16 pm от Лорд Териус »