ЛАРП

22 Юли, 2018, 23:44:14 pm
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Хроники » 2012 » Една нощ през самотния октомври... (Модератори: Mellindor, lady Marian) »Тема: Правилата на Играта

Автор Тема: Правилата на Играта  (Прочетена 1039 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Mellindor

  • Moderator
  • Публикации: 494
  • Liked: 14
    • Профил
    • http://mellindor.deviantart.com/
Правилата на Играта
« -: 28 Септември, 2012, 23:02:00 pm »
Основни механизми на Играта.

В тази Игра основната цел на играчите е да съберат достатъчно Сила, за да изпълнят Отварянето/Затварянето. Сила се събира чрез Съставки. Всеки играч започва със списък от съставки, които трябва да събере. Можете да събирате съставките на друг играч, но трябва да имате предвид, че е възможно те да не ви помогнат, а дори напротив – да ви попречат. Как и по какъв критерий се разбира кои на кого вършат работа, е предмет на бъдещи изследвания от страна на играчите.

Когато играч намери дадена съставка, той може да я запази за размяна с други играчи или да я превърне в Сила. Съставки, превърнати в Сила, остават Сила, която този герой притежава до края на Играта. Той може да използва тази Сила за специални Заклинания или за Отваряне/Затваряне, но не и за търговия. По-нататък ще обясним как един играч може да загуби Сила. Съставки, които не са превърнати в Сила, могат да се търгуват и разменят свободно.

Съставките се превръщат в Сила чрез посещение при Вещица – тя ги сварява на Отвара и им дава да я изпият. Съставки, които не са подходящи за даден играч, биха могли да му отнемат точки Сила при изпиване. В началото на Играта всеки играч може да е напълно сигурен само в съставките, които има в първоначалния си списък. Те със сигурност са предназначени за него и неговата кауза.

Посещенията при Вещица могат да бъдат извършвани регламентирано поне веднъж седмчно. Вещиците са неутрални персонажи, които срещу скромно заплащане (*вж. по-долу) извършват услугата “сваряване на отвара”. Те биха могли да бъдат полезни и по други начини, които сами ще разберете. Как да се свържете с тях и да уговаряте посещенията си, ще разберете по време на игра.

Внимание! Вещицата е СТРОГО неутрален персонаж. В нейно присъствие се говори само и единствено истината. Игровата обосновка за това е нейното свойство да разпознава лъжата. Метаигрово ви молим да бъдете напълно откровени с Вещиците и да отговаряте на всичките им въпроси. Те няма да използват информацията срещу вас или вашата фракция, нито ще разкрият наученото на други играчи. Единственото, за което ще използват информацията, е за да направят играта ви по-интересна. До голяма степен откровенността ви към Вещиците е важна, за да можем да следим как се развива играта и да коригираме навреме ако се появят проблеми.
*Разказването на историята как сте открили съставката е цената за сваряване на отварата.


Специални магии.

Специалните магии ще са достъпни от втората половина на играта. Те ще се правят на цената на Сила и ще могат да разкриват принадлежност на играчите, както и информация, която да доведе до намиране на мястото на Центъра. Правилата за тези специални магии ще бъдат достъпни, когато времето наближи.


Отнемане на Съставки и загуба на Сила.

Можете да отнемете съставките на друг играч, ако го оберете. Това може да е много трики - първо - трябва да е играч, второ - да носи съставките в себе си, трето - да успеете да ги вземете. Личното неигрово имущество на играешите е неприкосновено, моля, съобразявайте се с това!

Убийства и Регенериране.

Можете да убиете играч, по каквито си искате интересни начини. Всяко убийство обаче изисква определено количество Сила. Ако нямате достатъчно налична Сила, не можете да задържите жертвата си мъртва - тя се възстановява почти мигновено. Колко Сила ви трябва за едно убийство и как да разберете дали в конкретен момент имате достатъчно - ще разберете при първото си посещение при Вещицата.

Да бъде убит играч означава, че в дните, в които е мъртъв, не може да събира и разменя съставки, не може да интерактва игрово с никой от играещите. При среща с такива, за които знае, че играят, прави знак за “не-игра” (**вж. по-долу). Когато изтече времето, за което убиецът е изхабил Сила, за да държи убития извън игра, убитият успява да се регенерира и да се върне.
Най-дългият период, в който един Играч може да бъде извън игра поради смърт, е 48 часа.

За всяко убийство следва да бъде докладвано на Вещицата. Както от извършилия го, така и от убития. Вещицата ще изследва “аурата” ви и извършителят ще бъде информиран колко Сила губи, а убитият - за колко дни е убит. Ако искате да убиете някого, но не знаете колко Сила ви трябва, можете предварително да се консултирате с Вещицата. Тя няма да ви издаде на властите.

Но от Властите трябва да се пазите. Ако убийството, което сте извършили, е било забелязано от “цивилни“, Силата, която ще изгубите, е повече. Като цяло избягвайте игрови интеракции в присъствието на неиграещи, или ги замаскирайте според характера на героя си. А и не забравяйте слуховете, които се носят - за Големия Детектив, който обича да следи от близо тези Игри. Никога не знаете иззад кой ъгъл може да изскочи тъмен силует с каскет и лула.


Приключението. Ингейм и офгейм.

Нека това приключение бъде част от ежедневния ви живот. Намерете останалите Играчи, но не се разкривайте на “цивилните“.
Тази игра ще ви отведе както в потайни кътчета, така и в напълно открити и населени места. Основните места за игра ще бъдат из централните райони на София. Предвид, че ще играете през целия месец, всяка една интеракция, която имате с други играчи през месеца, може да бъде част от Играта. Когато наоколо има много хора и не знаете дали са играчи или не, но искате да ги разкриете, направете го така, че играчите да разберат, но неиграчите - не. Старайте се да се държите нормално пред неиграчи. Ако видите човек, за когото сте сигурни, че играе, но той е в компания на неиграчи (или такива, за които смятате, че са неиграчи), внимавайте как го заговаряте. Това може да бъдат примерно негови колеги, нямащи нищо общо с Играта. Нека спазваме Кодекса.

**Ще бъде уговорен знак, казващ „В момента съм по неигрова задача и не желая да ме безпокоят“. Този знак ще бъде разпратен до играчите, за да не бъде известен на останалите. Във всяко време, в което не сте под този “знак”, вие играете. Дали сте на купон или събиране, или сами у вас си. Използвате знака в два случая - когато имате важен неигрови ангажимент и когато сте убит. Използвайте го винаги, когато в тези случаи срещнете някой, за когото знаете, че е играч. Ако не знаете - е, вероятно и той не знае за вас, дръжте се естествено.

Загадките.

Загадките ще получавате по различни начини. Някои от тях ще водят до други загадки. На края на всяка загадка или поредица от загадки ще седи съставка от списъка ви. Информация можете да събирате с всички налични ви средства, включително Интернет. Все пак симулираме реално търсене на места. Няма да ви караме да ходите на опасни или недостъпни места, но може да ви се наложи да ходите на места пълни с хора, които не играят. Може да ви се наложи да играете през нощта или да ходите на необичайни места. Приемете го, това е Играта :-D

Късно записване?

С оглед да направим играта повече като в книгата, ще бъде допуснато записване и след 1 октомври. Така ще има късно включили се играчи и промени в изчисленията. За това обаче са наложени известни ограничения. Играчите, записали се до 30 септември, започват играта на 1 октомври. Всеки, който се е записал по-късно, започва една седмица след записването си. Така изостава много със съставките, но винаги може да дойде от нищото и да обърне резултата. Последно записване е позволено на 10 октомври, така че човек, записан тогава, започва на 17-ти - това е преломната дата, на която започва Втори етап и повече съставът на играчите не може да бъде променян.

_________________________

Напомняме, че срокът за първоначално записване (когато ще имате най-големи шансове за събиране на всичките си съставки), е 30 септември (неделя). Закъсняло записване може да бъде направено не по-късно от 10 октомври.

Също така ви обръщаме повторно внимание на факта, че основният начин да получавате информация за задачите си навреме и в подробности, е по e-mail, така че е важно да ни изпратите такъв, който проверявате регулярно.

Ако имате въпроси, можете да ги зададете по скайп, фейсбуук, e-mail (mellindor@gmail.com ; marian.of.amber@gmail.com) или ЛС в larp-bg.com до Mellindor и lady Marian
« Последна редакция: 28 Септември, 2012, 23:06:01 pm от Mellindor »
невидима

Mellindor

  • Moderator
  • Публикации: 494
  • Liked: 14
    • Профил
    • http://mellindor.deviantart.com/
Re: Правилата на Играта
« Отговор #1 -: 01 Октомври, 2012, 00:06:25 am »
Първият етап от записването приключи. Желаем ви приятна и успешна игра!
И нека по-добрите (хитрите, силните, изобретаелните, etc.) победят!
невидима