ЛАРП

23 Юли, 2018, 00:18:23 am
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » За форума » Правила на форума »Тема: Правила на форума

Автор Тема: Правила на форума  (Прочетена 4215 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lt. Hellen Frost

  • Диктатор
  • *
  • Публикации: 2285
  • Liked: 1000
    • Профил
Правила на форума
« -: 19 Септември, 2012, 16:32:47 pm »
Правила и препоръки

1. Във форума задължително се пише на кирилица.
2. Силно препоръчително е да се пише грамотно. Всеки може да прави някакви грешки, но неграмотни мнения, които показват тотално пренебрежение към българския език, няма да се толерират.
3. По отношение на другите потребители е забранено в мнения и лични съобщения:
- отправянето на заплахи;
- публикуването на информация, която представлява лични данни (дата на раждане, адрес, телефон, информация за семейно, имуществено състояние и др.под.). Поздравленията за рожден ден на потребител не се считат за нарушение;
- използването на вулгарен език или вулгарни намеци.
4. Забранена е пряката политическа и религиозна пропаганда.
5. Забранена е търговската реклама, освен когато се касае до линкове с пряко отношение към ларпа, подпомагащи набавянето на ларп инвентар и/или материали за него.
6. Забранено е публикуването на постове с вулгарно съдържание.
7. Силно препоръчително е мненията да се поставят в правилните раздели. Това помага на потребителите да се ориентират и гарантира, че ще постигнете търсения от вас ефект.
8. На нашите нови потребители препоръчваме да се запознаят подробно със съдържанието на форума. Разбира се, не е забранено да питате нещо, което ви интересува, нито да поискате помощ – такава няма да ви бъде отказана. Но ако разгледате форума, ще откриете, че на повечето ви въпроси вече е отговорено. Това ще спести време и ще ни помогне да поддържаме форума подреден.
9. Силно препоръчително е да се въздържате от спам.


Права и задължения на модераторите

1. При мнение, публикувано на латиница, модераторите кирилизират мнението и отправят забележка към потребителя публично или с лично съобщение, по тяхна преценка. При систематично публикуване на мнения на латиница модераторите могат да ги премахват, да отправят официално предупреждение, и най-сетне – да санкционират потребителя с временен бан.

2. При крайно неграмотно написани мнения модераторите могат да ги поправят, ако имат желание за това. Освен това модераторите отправят забележка към потребителя публично или с лично съобщение, по тяхна преценка. При систематично публикуване на крайно неграмотни мнения модераторите могат да ги премахват, да отправят официално предупреждение, и най-сетне – да санкционират потребителя с временен или постоянен бан.

Модераторите не се намесват и не поправят епизодични правописни или технически грешки.

3. В случаи на публикуване на лични данни на друг потребител (дата на раждане, адрес, телефон, информация за семейно, имуществено състояние и др.под.),  модераторите по своя преценка редактират или премахват мнението и отправят официално предупреждение. При повторен случай налагат на потребителя временен бан.

Същите действия се предприемат при публикуване на снимки на други лица, които са по някакъв начин злепоставящи или обидни и/или за тях има основание да се смята, че са публикувани без съгласието на хората, които са на тях.

4. В случаи на заплахи и/или използване на обиди, вулгарен език или вулгарни намеци по адрес на друг потребител модераторите по своя преценка редактират или премахват мнението. Модераторите отправят официално предупреждение, а при повтаряне на нарушението санкционират потребителя с временен бан.

5. В случаи на мнения, съдържащи пряка политическа или религиозна пропаганда, или търговска реклама (освен когато се касае до линкове с пряко отношение към ларпа, подпомагащи набавянето на ларп инвентар и/или материали за него) модераторите по своя преценка редактират или премахват мнението. Модераторите отправят официално предупреждение, а при повтаряне на нарушението санкционират потребителя с временен бан.

6. При публикуване на мнение в неподходящ раздел модераторите могат да го преместят. При повтаряне на нарушението модераторите отправят официално предупреждение, а при систематични нарушения могат да санкционират потребителя с временен бан.

7. В случаи на спам (публикуване на множество мнения за кратко време и/или публикуване на безсмислени мнения – например „чатоподобни” мнения от емотиконки или съдържащи единствено съгласие с казаното от друг и др. под.) модераторите могат да премахват мненията, да отправят официално предупреждение, а при систематични нарушения – да санкционират потребителя с временен бан.

8. Модераторите могат да сливат и преместват теми, както и да трият стари теми или отделни мнения от тях по своя преценка, без да е налице нарушение, с цел поддържане на форума подреден.

9. При премахване на мнение на основание, различно от това в т.7 и т.8 (спам и почистване на стари теми) модераторите задължително оставят бележка на мястото на премахнатото мнение ИЛИ уведомяват потребителя, чието мнение е премахнато, с лично съобщение. За да преценят кое от двете действия да предприемат, модераторите се ръководят от особеностите на конкретния случай, чувството си за такт и предвиждането си за дългосрочно решаване на проблема.

10. Временен бан се налага на потребител само при съгласие на най-малко трима от модераторите, включително администраторите на форума.

11. Постоянен бан се налага на потребител само след като преди това му е бил наложен временен бан, той отново е нарушил правилата и при единодушно мнение на модераторите, включително администраторите на форума.

12. Програмите за автоматизирана регистрация (ботове) не са потребители и по отношение на тяхната регистрация и мнения модераторите действат напълно свободно и без ограничения.

13. Модераторите могат да вземат мерки във връзка с нарушения в лични съобщения само при изрично искане от потребител и след изпращане на изображение (скрийншот) на проблемното съобщение.

14. Модераторите могат по своя преценка да предприемат действия за предотвратяване на конфликти, като отправят лични или публични апели и забележки, с частни разговори с потребители и др. под.


Модератори:

- Hellen
- Mystic
- Zeratul


Администратори:

- Hellen
- Lady Marian
- Zeratul

« Последна редакция: 23 Октомври, 2016, 17:43:49 pm от Lt. Hellen Frost »