ЛАРП

25 Юни, 2018, 21:14:22 pm
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Хроники » 2011 » Сблъсъка на религиите III (Модератори: Noriel, Тиана) »Тема: Биографии на героите

Автор Тема: Биографии на героите  (Прочетена 5187 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Исуз

 • Публикации: 100
 • Liked: 35
  • Профил
  • runaround tales :)
Re: Биографии на героите
« Отговор #15 -: 08 Ноември, 2011, 18:24:14 pm »
Казвам се Роланд.
Баща ми, като бивш свещеник на Белор, ме учеше да следвам Светлината, независимо от цената. Младините ми преминаха в скитане, преди да стана войник в крайбрежната армия, издигнах се в ратник, а после в рицар. Предвождах копиеносците и пролях много кръв в първия поход в езическите земи, който претърпя пълен провал. Едва се спасих.
Върнах се в крайбрежното кралство където живях в търсене на светлината, но тя не беше с рицарите от втория поход. По-късно чух че са понесли велико пражение. Отново хванах пътя. Една нощ получих видение - светлината беше с Белор и войската му, и аз трябваше да я последвам.

Този път, няма да има провал. Децата на мрака, по-добре да бягат. Светлината идва за тях!
« Последна редакция: 09 Ноември, 2011, 05:47:07 am от Исуз »

Mellindor

 • Публикации: 494
 • Liked: 14
  • Профил
  • http://mellindor.deviantart.com/
Re: Биографии на героите
« Отговор #16 -: 09 Ноември, 2011, 14:17:54 pm »
Рани, внучка на Давош Тръстиката.

Дядо ми е страхотен. Стар е като света и има толкова приказки да разкаже! Когато бях малка, много обичах да сядам при него и по цял ден да слушам как говори за издигането на Стената, за Белорците и всичките приключения от младостта си. Въображението ми се разпалваше и аз си представях как аз самата върша подвизите, за които той разказваше.

Сега пораснах, имам повече задължения и всички казват, че трябва да се замисля за женитба. Ала на мен никак не ми се иска да бързам. Знам, родът трябва да се поддържа и прочее, но все ми се струва, че в живота има повече от това да имаш мъж и да раждаш деца. Затова често се измъквам от къщи и ходя да гледам как тренират Уиспър и Стилгар. Те настояват, че нещо много лошо ще се случи на нашите земи, нещо по-лошо дори от тогава, когато са дошли последователите на Белор. Ще ми се да съм подготвена.
невидима

Шу

 • Арбитър
 • ***
 • Публикации: 481
 • Liked: 17
 • Alis volat propriis!
  • Профил
  • ЛАРП трупа "Елевтерия"
Re: Биографии на героите
« Отговор #17 -: 09 Ноември, 2011, 22:36:54 pm »
Еее,нищо не знаете вие, младите!
Чували сте истории за лъскавите  чуждоземци и се перчите,че сааамо да ви паднат и ще ги разсечете!Ех,деца,деца! Загладете перушината си,юноши,кротнете се и слушайте какво ви говоря! Дядо ви може да ви е разправял преувеличените си историйки, но аз съм по-стара от умрелите ви бабички!
Казвам ви-молете се!
Молете се да не доживеете тази напаст. Защото във вятъра за трети път се носи аромат на чуждоземци,а аз съм ги виждала! Кога? Мм,вече не помня, но повече от 50 години да са минали. Дали не беше в онази пуста зима?! Виж, Богинята Гарван ме е дарила с добро обоняние, та помня това-онова! Мхм! Все още помня неестественото ухание на железните хора. Помня и смесения аромат на киша и кръв. И синия кръст,в пепел да го заринеш,дааа! Четири от сестрите ми и деветте ми братя умряха онази година. Какво общо ли има?! Хаха, ооо, невежи деца! Чуждоземците са прокълнати, дяволски хора са, казвам ви! Донесоха и болести със себе си, недодяланите!
Та..за каво говорех? Ех, паметта ми изневерява вече. Но не ме подценявайте! Богинята ме обича и в тези стари кокали все още има живец! А тояжката ми е още яка и тежка!
Ааа,та казвах- молете се! Дариш ли любовта си и животеца си на Богинята, то тя винаги ще те награди! Мхм, даа.. Аз цял живот се моля и вече 74 зими преживях! Седемдесет и четири! Или бяха 75?...Има ли значение! Надживяла съм всичите си връстници, че и тези дето бяха по-малки от мен! Вече не съм младата и плаха жрица! Може да съм дърта и сбръчкана бабка,но все още мога да сритам металните гъ...кхъм, дупета на онези, що се опитат да отнемат земите и вярата ми! И още знам отвари, които ще накара косите им да запушат!
   Старите кокали ме наболяват вече...мхм,пак е зима!Дано някоя лавина затрупа лъскавите хора, че да не им пролеем синята  кръвчица отново!

Тъй, ако искате някоя отвара или билка, казвайте!Ако ли не-не ме притеснявайте повече! И кажете на другарите си да не се перчат като разгонени пауни, защото дойдат ли чуждоземците ще видим кой има още жълто около устата си(по жълтото в панталоните му). Ние, Гарваните, сме готови!Цял живот сме готови, погрижила съм се да помнят първия Сблъсък! Пък аз,Дрина Картал, ще умра само от допира на Богинята ми, тъй че не ме мислете мен.

Гарване, гарване,
Ти, летящ високо в небесата,
Там е мястото ни във света!!!


http://www.youtube.com/watch?v=uZnyI-9unHA
« Последна редакция: 09 Ноември, 2011, 23:39:40 pm от Шу »

Цитат
" I am just a crow in a human skin!"
https://www.facebook.com/larp.elevteria/

Shamancho

 • Елфически двор
 • *
 • Публикации: 268
 • Liked: 9
 • Кавалер
  • Профил
Re: Биографии на героите
« Отговор #18 -: 10 Ноември, 2011, 01:39:52 am »
Господи, воззвах к тебе, услыши мя.... услыши мя, Белоре!!!

Родът ми е стар. Навремето е бил и могъщ, но... това е минало. Белор винаги е бил в сърцата ни, винаги ни е дарявал с доброта и мъдрост, а ние винаги сме търсили начин да му се отплатим. Баща ми ми е разказвал колко много е искал да тръгне на север с войските на Първия поход. Но бил едва на 13 и въпреки всичките молби дядо ми, вече стар и болен човек, отказал да го пусне. Три години по-късно, вече пълнолетен, баща ми горял от нетърпение да отмъсти за нанесеното поражение. Подготовката вървяла с пълна сила, когато, два дена преди да потеглят, при едно учение паднал от коня и си счупил крака. Все още куца. Със сълзи на очи гледал от терасата как колоната войници излиза от града и се отправя на поход. Отправял клетви към Нерул и се заканвал на всичките му последователи. Едва по-късно, когато никой от приятелите му не се завърнал, разбрал колко е бил глупав - мъже по-добри, по-силни, по-умели от него, оставили костите си на Севера.

Срамът от това, че не е взел участие в нито един поход, тегне над рода ни вече половин столетие.

 Сега е мой ред. Аз съм Шама, първият с това име, глава на рода Тедори. Цял живот съм се готвил за този момент. За възможността да измия срама и да  възвърна славата на името си. Не съм изпълнен с гняв. Не тая  омраза. Това са капаните на Нерул. Душата ми е спокойна. Сърцето ми е изпълнено със светлина и аз ще вървя в нея. Нека Белор ни пази.
« Последна редакция: 10 Ноември, 2011, 02:08:34 am от Shamancho »
Die vor red der zedel. Jungk ritter, lere got lieb haben fröwen ia ere, so wöchse dein ere. Vebe ritterschaft und lere kunst, die dich ziert, jn kriegen zuo ern hoffiert.

Omnia Meo Nocet

Mayvena

 • Публикации: 395
 • Liked: 156
 • Paladin tank in the field!
  • Профил
  • Моят блог
Re: Биографии на героите
« Отговор #19 -: 11 Ноември, 2011, 09:18:00 am »
Богиньо! От деня на раждането си, от момента, в койо съм поел първият си дъх съм закърмен с Твоето слово. Всяко мое действие, всеки мой жест е бил в Твоето име, в Твоя прослава. Израстнах с историите на старата Дрина Картал за чуждоземците и винаги съм знаел, че те ще се завърнат. И през целия си живот Богиньо тренирах, усъвършенствах уменията си с меча за да мога да занеса сред тях Твоята благословия, да ги изпратя в Твоето лоно, където те ще прозрат истината за тленната си същност и да бъда достоен да се нарека Гарван. Никога Богиньо не съм знаел що е страх, защото Ти водиш ръката ми, и когато решиш, че моят дълг тук е изпълнен, ще ме прибереш при себе си и с радост ще приема ласката ти. Кълна ти се богиньо, че аз, Андар Рамал, ще продължавам до сетния си дъх да следвам Твоите напътствия и да посочвам пътя към теб на всеки, когото ми посочиш. Обещавам ти Богиньо, че ще ти изпратя колкото се може повече от чуждоземците, които са се запътили към земите ни.
Заклех се.
« Последна редакция: 11 Ноември, 2011, 11:25:08 am от Mayvena »

Orin

 • Вестител
 • Публикации: 266
 • Liked: 157
 • Si mi wer ir wux jalla zhaan mojka de
  • Профил
Re: Биографии на героите
« Отговор #20 -: 12 Ноември, 2011, 18:02:51 pm »
  Името ми е Уиспър. Бях разбойник за около три години,  но тава е минало.  Бях крадец за около четири години,  но и това е минало.  Бях и наменик за около две години... нагледах се на измами,  увещания и кланета.  Видях как доблестните рицари на Белор прокарват вярата си с меч и кръв.  Вяра... просто още нещо,  за което не си струва да умреш.  Пътувах на изток и запад,  и разбрах че не познаваме и една десета от обитаемата земя.  В последните няколко месеца от странстването ми пристигнах в тази тиха земя.  Тук животът е прост и неангажиращ.  Замислих се какво съм постигнал за моите 28 години...  Видях ужасите на войната и измамната радост на мира.  Видях масовото изтребление на мъже,  жени и деца.  Села са горели пред очите ми - ръката ми е държала факлата и ръката ми е хвърляла вода в огъня.  Бил съм в кръв до глезените размахвайки меча си около мен.  Убивал съм същества,  способни да спрат сърцето на човек с поглед.  И въпреки всичко се чувствам празен...
    Това място тук е различо.  Хората проповядват мир и радост на даровете на земята.  Не е религия,  не е вяра.  Нещо чисто,  добро и спокойно.  Реших да остана.  Тук намерих спокойствието,  което ми бе отнето през последните десет години.  И ето, че хубавите неща не траят дълго.  Само няколко месеца след пристигането ми идва слух за прииждаща армия. Армия на Белор.  Вече можех да кажа на Стилгар кой съм и поне малко да го подготвя за ужасите,  които идваха.  Войната винаги е нещо страшно,  дори за най-смелите...
« Последна редакция: 12 Ноември, 2011, 18:06:16 pm от Orin »
So you’re a necromancer! No wonder you make me feel so alive.

I may not be a zombie, but I’m still really into your brain.

If you went on a date with me, I’d be so happy I could die. Which wouldn’t even be a problem!

You don’t have to raise me from the dead to make me want to follow you

Азар

 • Lightbringer
 • **
 • Публикации: 390
 • Liked: 73
 • Боил на Мрака
  • Профил
  • Бялата страница
Re: Биографии на героите
« Отговор #21 -: 12 Ноември, 2011, 18:19:47 pm »
Години минаха от как се подготвям за този ден. Време, през което воювах, за да върна мира в проклетото кралство. Време, в което преследвах неверници, изтребвах покварени и връщах вярата в сърцата на хората. Аз, както и всички други като мен.

Аз съм Серпедон, един от многото свещеници, които ежедневно влизат в бой с името на Белор на уста! Които ежедневно водят войните му срещу Нерул. Един от многото, които се грижат за останалите му подчинени!

Но преди всичко останало... Аз съм този, който след дългогодишни опити залови и лично екзекутира предателя Арториус Луксор, Покварения, онзи заради който някога умряха стоици! А сега... Всички, които той някога се опита да защити от гнева на Белор, ще го последват!

В онез прокълнати земи, там където думите остават нечути и цари мракът на покварата, може да има само война!
« Последна редакция: 12 Ноември, 2011, 19:25:40 pm от Red Nasmish »

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
- Arthur C. Clarke

Бускадор

 • Administrator
 • **
 • Публикации: 1380
 • Liked: 242
 • Хайдутин на свободна практика
  • Профил
  • Ларп работи
Re: Биографии на героите
« Отговор #22 -: 12 Ноември, 2011, 19:11:36 pm »
Константин Крайс.

Дружинник на рода Тедори.  .  Не особено религиозен - не отрича съществуването на божественото, просто не го поставя като по важно от това вечерта да има топла гозба.  Насам го е повела службата към Тедорите и младия господар Шама.  Преди това служил в крайбрежните градове като телохранител, корабна войнска команда,  свободно копие. 
Има намерение да окачи меча на стената ако е казал Белор и да се засели в Севера. Даже си е харесал едно местенце там между двата дъба където минаваше реката, тамън място за мелница...

http://drunkethics.blogspot.com/
http://basiclarp.blogspot.com/

Though mortal men have little life beside the span of the Elves, they would rather spend it in battle then fly or submit... though Morgoth slay the doer he cannot make the deed not have been.

MorgulBlade

 • Публикации: 261
 • Liked: 1
  • Профил
Re: Биографии на героите
« Отговор #23 -: 27 Март, 2013, 10:49:35 am »
"Ad virtutem via ardua est"   Това пише на първата и на последната страница на ръкописа оставен за мен от бащата на баща ми. А между тях беше изписано цялото му житие и битие.   Всички знания и мъдрости, които са го вълнували и определяли. (Кратко описание  в предишният ми пост) Естествено първоначално  четях само за бойните техники и похвати, но по късно отворих очите си и за мъдростта....и станах това което съм :  Наполовина рицар -наполовина  " Saga lupus ".  И някоя нощ, когато изгрее вярната луна, ще поема  дългия път на север.

http://picbg.net/u/12490/44622/699771.jpg
« Последна редакция: 27 Март, 2013, 16:41:34 pm от MorgulBlade »