ЛАРП

22 Юли, 2018, 06:41:45 am
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Хроники » 2009 » Исторически ларп »Тема: Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември

Автор Тема: Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември  (Прочетена 23257 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Varg

 • Публикации: 475
 • Liked: 104
 • Единакът
  • Профил
  


"Беше лето Господне хиляда триста деветдесет и трето. Тъмни, черни облаци за пореден път бяха надвиснали над българските земи. Изминаха повече от двадесет лета, откакто цар Иван Александър се спомина и заклейми съдбата на наследниците свои. Синовете негови, наместо да се обединят, се отдадоха на свадливи караници. Свадите и войните бяха нескончаеми, народът страдаше, а земята българска бе обезобразена. Боляри предателски късаха цели области и раздираха пределите български. Синовете царски, както и болярските отцепници се бяха затворили в крепостите свои и само плетяха интриги как да вземат богатствата и земите на своите съседи. Всеки искаше да е владетел, никой не искаше да склони глава пред другия. Заслепени в деянията си братоубийствени, българите не забелязаха, че нова, скрита опасност се е я появила и здраво е вплела корени на Балканите. След падането на мощната твърдина Цимпе преди десетилетия, османските турци бяха неотклонно стъпили на европейска земя и бяха започнали да смазват една по една местните държавици. Повечето склоняваха глави, независимо дали по мирен път или със силата на оръжието. Прекалено разединени, прекалено слаби бяха тези владетели, за да устоят на напора на османските орди. Изключение бяха мъдрите като Вълкашин и Углеша, които изградиха мощен, макар и краткотраен съюз, за да изгонят нашествениците веднъж завинаги. Уви, техният опит остана напразен. Двамата паднаха, облени в кърви. Византия вече я нямаше. Само и единствено златостенният Цариград все още се държеше, защитаван от отчаяни ромеи, венецианци и други смелчаци, решили да се не огънат пред османците. Сега турците насочваха взора си на север към крепостите български и ламтяха за богатсвата заключени вътре. Рояци се насочиха към чертозите на царството Търновско, царството Видинско, деспотството Добруджанско. Идеха слухове, че кралят унгарски на поход е тръгнал, за да сломи османското нашествие. Носеше се мълва, че зад добрите му намерения, може би се крият низки цели. Като, че ли той също бе захласнат по българските корони и тронове. Едно бе сигурно, един трябва да властва над българската земя. Нека той да изкове собствената си орис, като хване скиптър в десницата си, седне на златен трон, положи корона на главата си, покрие се с алена мантия и вечна слава."

Дата: 14.11.2009. –Събота
Място: Или мястото на двата Сблъсъка или мястото на първия национален и Луминор. (ще решим този петък )
Ларпът ще бъде бойно ориентиран и ще е еднодневен.

Списък с ролите

Търновско царство:
1.   Цар Иван Шишман – Орк
2.   Знахар - Зайо
3.   Ратник - Маноуар
4.   Ратник - Нехрист
5.   Ратник - Углук
6.   Ратник - Helm_94
7.   Ратник - Ръфълдор
8.   Ратник - Сайре
9.   Ратник - Кракра
10.   Ратник - ranethel


Ролите в този отряд са запълнени!

Видинско царство:
1.   Цар Иван Срацимир – Хелскрийм
2.   Знахар – Кери
3.   Ратник - Грахаз
4.   Ратник - Мистик
5.   Ратник - Бабугер
6.   Ратник - Red Nasmish
7.   Ратник - Trooper
8.   Ратник - Кривокракият
9.   Ратник - Whitebarde
10.   Ратник - Aтила


Ролите в този отряд са запълнени!

Добруджанско деспотство:
1.   Деспот Добротица – Гадина Проклета
2.   Знахар- Limbonic
3.   Ратник - Хелън
4.   Ратник - Аспиридон
5.   Ратник - Мрак
6.   Ратник - Moроуз
7.   Ратник - Плъхът
8.   Ратник - Lupus
9.   Ратник - Dark Magic
10.   Ратник - Конан


Ролите в този отряд са запълнени!

Османска Империя:
1.   Султан Баязид Първи Светкавицата - Малчо
2.   Знахар - Морро
3.   Войник– Здравец
4.   Войник - Аери
5.   Войник – Коргот
6.   Войник– Black Falcon
7.   Войник - Туули
8.   Войник – Христоз
9.   Войник – Ог
10.   Войник - Кико
11.   Войник – Mедка
12.   Войник – Арете
13.   Войник - Зелена
14.   Войник –
15.   Войник –
16.   Войник -
17.   Войник –
18.   Войник–
19.   Войник -
20.   Войник -


Кръстоносен Поход:
1.   Крал Сигизмунд Унгарски – Глорфиндел
2.   Знахар –
3.   Кръстоносец - Боги Шашав
4.   Кръстоносец - VILEOFTHEVALDES
5.   Кръстоносец –
6.   Кръстоносец -
7.   Кръстоносец -
8.   Кръстоносец –
9.   Кръстоносец –
10.   Кръстоносец –


Византийски наемници:
1.   Капитан – Варг
2.   Наемник - Дециус
3.   Наемник - Сър Мармот
4.   Наемник - Лоли
5.   Наемник - Питър


Ролите в този отряд са запълнени!

Татарски наемници:
1.   Хан – Рейн
2.   Наемник – Нориел
3.   Наемник – Пламер
4.   Наемник – Азуми
5.   Наемник – Омега Дуум


Ролите в отряда са запълнени


Пояснения – Трите български царства са в лоши отношения помежду си, като между тях текат нескончаеми временни конфликти. Турците от своя страна осъществяват поредното си нашествие към трите царства.  Кръстоносците са изпратени от папата и останалия християнски, католически свят, за да изгонят турците от Балканите. Византийските наемници кръстосват българските земи, търсейки печалба в редиците на някои монарх. Татарите са васали на османците, поради което султана ги извиква да се сражават на негова страна. Това не значи, че татарите не могат да нарушат васалитета си.


Цели:

Всяко царство ще разполага с определен лагер,  откъдето започва играта. Всяко царство ще разполага с знаме, а всеки владетел ще разполага с определен символ. Те ще бъдат раздадени на монарсите на място. Целите на всяка държава е да събере знамената и владетелските символи на останалите държави. Тези цели не важат за наемниците.  Ларпът се печели от онази държава или съюз, който е събрал всички знамена и царски символи.  Дадена фракция губи играта, когато загуби двата предмета. Тогава тя се присъединява към държавата, която е заграбила знамето и символа. Тези цели не важат за византийците и татарите. Те ще имат други скрити цели.Правила:

Ларпът ще се развива в Средновековна България. Няма да се изискват истории или биографии.

Смърт: При умиране, всеки починал трябва да се върне в лагера си, където ще стои 15 минути за всяка смърт. Смъртта не е окончателна, като всеки се съживява в образа на стария си герой, дори и да е подчинен на друг владетел, а не на собствения си. Разчитаме на ролплей и феърплей от страна на умиращите и умрелите.
Ако даден наемник умре , то той отива в мъртвилника на фракцията,която го е наела.

Инвентар: След битка, инвентара се поврежда и не може да бъда поправен. Точките на броните се възстановяват след като се съживи персонажа. Т.е. ако бронята ви е повредена след битка, то в следващата ви играете с повредена броня и няма да можете да разчитате на нейните точки. Правилото не важи за щитове.

Знахари:  Всяка държава ще разполага със знахар, който няма да лекува раните, а само ще ги превързва. При този процес раната не е излекувана, а само е превързана, за да се спре кръвотечението. Ако рана не се превърже, то кръвта изтича и героя умира. Ако е посечена ръка или крак, се умира след 20 минути. Ако са посечени обаче два минутите стават 15, три крайника – 10 минути, всички крайници 5 минути. Това правило не важи за торс. Знахарите имат право на кожена броня и едно късо оръжие. Точките на крайници се възстановяват след съживяване.Наемниците нямат знахар,тъй като ще се бият за дадено кралство.

Знамена и царски символи:
Когато дадена страна си загуби знамето от друга, тя губи контрол над лагера си. Когато дадена страна си загуби царския символ от друга, то тя губи царската си власт и войни. При загуба и на двете дадена държава трябва да премине към държавата, която и ги е отнела.  Ако една държава вземе знамето ,а друга държава – царския символ, то първата ще превземе лагера, а втората- войните. В една битка могат да се вземат или едното или другото, не и двете едновременно едва след като сте избили целия вражески отряд.
На всеки цар ще се раздава кесия с пари ,за да купува наемници или да плаща васална такса.

Арбитри:

Арбитри ще са водачите на всеки отряд. Ако даден водач прецени, че не може да се справи сам ще назначи допълнителен арбитър по собствено усмотрение от отряда си. За нарушаване на правилата, чийтване и офтопик ще се дават сурови наказания най-малкото от които е минимум 30 минути в лагера на дадена фракция за първо нарушение, 45 минути минимум за второ и изгонване от игра за трето.

Останалите правила (точкова система, оръжия,удари и брони) са качените в секция “Закони” на сайта. Лица под 16 години няма да се допускат.

Въпроси, относно ларпът отправяйте към мен или Малчо. Подчертавам, че това е ларп, а не възстановка. Следователно няма да се изисква напълно достоверен инвентар. Няма да се гонят хора, които не притежават такъв.
« Последна редакция: 12 Ноември, 2009, 15:27:04 pm от Varg »
Мислиш си, че живееш... Лъжеш се... Ела при мен... Ще ти покажа какво е Живот...


Aerie

 • Публикации: 1397
 • Liked: 278
 • Грешка на източното пекарско изкуство
  • Профил
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #1 -: 21 Октомври, 2009, 18:46:27 pm »
Въх... аз вчера ти казах, че най-вероятно ще съм от турците, ама "наемници" и "скрити цели" в едно изречение нещо взе да ми харесва...  :headoff: Май ще си помисля още малко.

Иначе, хрумнаха ми няколко въпроса:
1. Човек от хората на някой от владетелите може ли да го предаде и да отиде към някои от наемниците? Или пък да го предаде заради друг владетел?
2. Ъм... тъй аз като го гледам, все си мисля, че турците ще минат, ще изнесат всички подред, ще станат огромна весела компания и ларпът ще свърши... предполагам, сте го измислили де.
3. Иии... имате ли някъв сайт/линк да пуснете, да видят неинформираните като мене, горе-долу как точно са изглеждали отделните групи?


Varg

 • Публикации: 475
 • Liked: 104
 • Единакът
  • Профил
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #2 -: 21 Октомври, 2009, 18:53:56 pm »


Иначе, хрумнаха ми няколко въпроса:
1. Човек от хората на някой от владетелите може ли да го предаде и да отиде към някои от наемниците? Или пък да го предаде заради друг владетел?
2. Ъм... тъй аз като го гледам, все си мисля, че турците ще минат, ще изнесат всички подред, ще станат огромна весела компания и ларпът ще свърши... предполагам, сте го измислили де.
3. Иии... имате ли някъв сайт/линк да пуснете, да видят неинформираните като мене, горе-долу как точно са изглеждали отделните групи?

1. Естествено, че може. Никъде не пише, че е забранено, следователно е разрешено.
2. Спокойно, помислено е за това, ако се получи такъв вариант.
3. Помислих си, че може да възникне такъв въпрос. Като имам малко повече време тези дни, ще пусна един пост с изображения на инвентара от периода.
Мислиш си, че живееш... Лъжеш се... Ела при мен... Ще ти покажа какво е Живот...


Бъдъмба

 • Публикации: 163
 • Liked: 1
  • Профил
  • http://badamba.wordpress.com/
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #3 -: 21 Октомври, 2009, 19:07:04 pm »
Малко въпроси и от мен:
 - Като ти се натроши бронята, къде я оправяш? Не видях да се споменава ковач.
 - ако ти отрежат ръката в бой и знахаря я превърже, но за твой късмет до края на играта никой не иска да те убива, това означава ли, че си оставаш еднорък до следващия ларп? Нещо не схванах това "превързан, но не и излекуван" - излиза, че по-добре да умреш на място, за да се съживиш като пълноценен войн.
 - Предвид сетинга, жените трябва ли да се преструваме на мъже, щото персонаж "бойна кадъна" ми звучи леко нелепо?

Hanko

 • Публикации: 503
 • Liked: 2
  • Профил
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #4 -: 21 Октомври, 2009, 19:27:26 pm »
Пишете ме турски войник.
Нямам турска екипировка, но искам да съм от най-омразните единици хахахах


Алах акбар!

Косара

 • Арбитър
 • ***
 • Публикации: 212
 • Liked: 64
  • Профил
  • Клан Дуло
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #5 -: 21 Октомври, 2009, 19:49:34 pm »
- Предвид сетинга, жените трябва ли да се преструваме на мъже, щото персонаж "бойна кадъна" ми звучи леко нелепо?

Точно и аз това се чудех... Дали да си изкараме от дълбокия заден джоб някаква измислена женска роля, или предвид бойната обстановка да се дигизираме :? Ще оставя на организаторите да решат кое е по-добре.

Noriel

 • Публикации: 402
 • Liked: 45
  • Профил
  • http://www.myspace.com/noriel_87
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #6 -: 21 Октомври, 2009, 20:37:11 pm »
Кери ми чете мислите :) И аз чакам отговор, макар че за момента ме запишете една татарска наемничка :P
Иначе поздравления, харесва ми как сте го измислисли.
« Последна редакция: 21 Октомври, 2009, 20:39:25 pm от Noriel »

Малчо

 • Публикации: 936
 • Liked: 2
  • Профил
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #7 -: 21 Октомври, 2009, 20:48:05 pm »
Малко въпроси и от мен:
 - Като ти се натроши бронята, къде я оправяш? Не видях да се споменава ковач.
 - ако ти отрежат ръката в бой и знахаря я превърже, но за твой късмет до края на играта никой не иска да те убива, това означава ли, че си оставаш еднорък до следващия ларп? Нещо не схванах това "превързан, но не и излекуван" - излиза, че по-добре да умреш на място, за да се съживиш като пълноценен войн.
 - Предвид сетинга, жените трябва ли да се преструваме на мъже, щото персонаж "бойна кадъна" ми звучи леко нелепо?

1. Като ти се счупи бронята ,не я оправяш. Остава счупена докато не умреш и не се преродиш. Тогава вече бронята си е на пълния брой точки.
2.След като ръката е превързана ,тя не може да се ползва ,но войника не умира от кръвозагуба. Тъй като това е боен ларп не мисля ,че ако имаш рани ще остискаш много време :)
3.Не е проблем жените да играят с женски инвентар. Съжо така никой няма да те спре и да се правиш на мъж :)

П.С.Специално за първия записан фес : Allahu Akbar  :P
П.П.С. И аз мерси за хубавите думи , надявам се да стане готин ЛАРП, да се спукаме от бой и да си прекараме чудесно  :cheers: :lol:

Turn your backs on your enemies And let those motherfuckers rot in their jealousy.

ManOwaR

 • Публикации: 62
 • Liked: 0
 • I can see in darkness,Im the overlord
  • Профил
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #8 -: 21 Октомври, 2009, 20:50:42 pm »
Почти със сигурност ще дойда.Пишете ме от Търновско царство.
Ако стане така, че да не мога, ще пиша достатъчно рано.
From a battle I've come
To a battle I ride
Blazing up to the sky
Chains of fate
Hold a firey stride
I'll see you again when I die...

Тиана

 • Публикации: 298
 • Liked: 23
  • Профил
  • Fantasy LARP Center
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #9 -: 21 Октомври, 2009, 21:02:54 pm »
Съжо така никой няма да те спре и да се правиш на мъж :)

Тук вече ме заинтригува.  ;D Но ще пиша допълнително, изглежда много интересно. Само ако се намерят и снимчици за инвентари, ще бъде супер... : )
Ларпът е такъв, какъвто си го направиш!
Фентъзи ЛАРП Център


GraHaz

 • Принцът на крадците
 • *******
 • Публикации: 3405
 • Liked: 415
 • Khaaaaaaaaan!!!
  • Профил
  • Van Lalov
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #10 -: 21 Октомври, 2009, 21:07:38 pm »
1393 е малко рано за хайдути...

Аз искам при Асен да съм... Ама ще чакам да видя дрешки :P
Here I sit, brokenhearted,
Came to shit but only farted...
Грахаз ме удари по носа!

Hanko

 • Публикации: 503
 • Liked: 2
  • Профил
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #11 -: 21 Октомври, 2009, 21:13:43 pm »
Айде, докажете, че сте истински българи, за които една роля в ларп не е определяща!

Елате на турска страна!  ;D

Аман от рицарчета и патриотчета, бой по раята!

Aerie

 • Публикации: 1397
 • Liked: 278
 • Грешка на източното пекарско изкуство
  • Профил
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #12 -: 21 Октомври, 2009, 21:23:53 pm »
Уф... след като си смених мнението над 20 пъти,.... пиши ме при турците  :)


Бъдъмба

 • Публикации: 163
 • Liked: 1
  • Профил
  • http://badamba.wordpress.com/
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #13 -: 21 Октомври, 2009, 21:24:38 pm »
Добреееее, приемаме че прякора на Баязид обяснява защо целия му харем е развил качества като необуздана агресивност и безсмислена жестокост и се е юрнал да завладява нови територии ....  :P

Бускадор

 • Administrator
 • **
 • Публикации: 1380
 • Liked: 242
 • Хайдутин на свободна практика
  • Профил
  • Ларп работи
Re:Исторически ларп "Война за господство" 14-ти ноември
« Отговор #14 -: 21 Октомври, 2009, 21:41:28 pm »
Никога не е късно още един султан да бъде заклан в палатката си. Тъкмо ще им стане семейна традиция.


Бих желал да се включа към западните кръстоносци.

http://drunkethics.blogspot.com/
http://basiclarp.blogspot.com/

Though mortal men have little life beside the span of the Elves, they would rather spend it in battle then fly or submit... though Morgoth slay the doer he cannot make the deed not have been.