ЛАРП

18 Октомври, 2017, 05:49:24 am
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Последни публикации

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Сталкер І◄-II: Реконкиста / Re: Сталкер 2-II: Правила и обявления (основна тема)
« Последна публикация от gadina_prokleta - 17 Октомври, 2017, 08:20:54 am »
Втора (предпоследна) среща за записване в София
В четвъртък (19.10.) се събираме за даване на такси и за обсъждане на предстоящата игра.
Мястото е "Дивака" на ул. Уилям Гладстон 54 (най-близкия до пл. Славейков).
Времето е 19.00 часа
2
Сталкер І◄-II: Реконкиста / Re: Сталкер 2-II: Правила и обявления (основна тема)
« Последна публикация от gadina_prokleta - 16 Октомври, 2017, 09:46:02 am »


НОВИНИ ОТ ЗОНАТА

• Наш кореспондент разкри, че в Зоната ще бъде допуснат професионален киноекип, който снима игрален филм на тема упадъчното западно културно течение, наречено "ларп". Нареждането за допуск е дошло от най-високо място. Вътрешен източник твърди, че комендантът е изпаднал в бяс. "За какво са ни тия телевизионери, тяхната м...., само те ни трябваха" - бил казал.
От друга страна, киноекипът е снабден с най-добрата съвременна снимачна и осветителна техника, която може да бъде от полза на храбрите воини на Кордона в тяхната мисия да опазват границите на Зоната.
Главното управление на Зоната за екранен надзор (ГУЗЕН) предупреждава всички официални и неофициални резиденти да се постараят да изглеждат на ниво за пред буржоазните империалистически кинаджии.

• Сензация! Известният кибернетик д-р И. Н. Тернетдомейски от НИИЧАВО създаде интерактивен стенвестник за поместване на нормативната регулация на Зоната: www.stalker-bg.com

• Неофициални източници твърдят, че Зоната се е разширила до Пернишко и е обхванала с. Боснек и военното поделение край него. Директоратът за сигурност на Зоната отказва коментар, но колони с бронетехника с маркировка на Кордона са забелязани по магистралата София-Перник.

• Корпорацията за контрол на Зоната пуска нова регулация за кислородните бутилки. Специалистите твърдят, че в новите аномалии не е възможна директна защита по силата на сталкерска или научна принадлежност, нито чрез медикаменти! От полза са единствено подходящата екипировка (каска, противогаз, защитен костюм) и някои артефакти от Зоната. Корпорацията предупреждава, че редица аномалии ще причиняват директна щета към аномалната устойчивост (таймер), от която противогаз не предпазва! За да се защитите, носете кислородни бутилки, свързани към газовата маска, шлема или противогаза.
Очаквайте подробности.
3
Дискусии - брони / Продавам лорика мускулата
« Последна публикация от Sevar The White Wolf - 15 Октомври, 2017, 19:04:07 pm »
От името на приятел-въстановчик продавам Лорика Мускулата (Lorica Musculata). Бронята е ползвана по въстановки, но главно "парадно", тоест има следи от употреба, но не са нищо повече от козметични - не е виждала бой, но носи на такъв безпроблемно. Купувана е от Франция. Цената е 300 лв, като може да се коментира (като за наши хора ;) ) Ако някои има интерес, да ме търси във Facebook или по телефона (0889595116) Може и на лично тук, но рядко влизам. Поздрави!

ПП: Сори за лошото качество на снимките ама мисля че се разбира достатъчно в какво състояние е бронята и как изглежда ;)
4
Край огъня / Re: FUN 2
« Последна публикация от Бускадор - 14 Октомври, 2017, 12:25:29 pm »
5
Сталкер І◄-II: Реконкиста / Re: Сталкер 2-II: Правила и обявления (основна тема)
« Последна публикация от gadina_prokleta - 09 Октомври, 2017, 16:55:32 pm »
Първа среща за записване в София
В четвъртък (12.10.) се събираме за даване на такси и за обсъждане на предстоящата игра.
Мястото е "Дивака" на ул. Уилям Гладстон 54 (най-близкия до пл. Славейков).
Времето е 19.00 часа


6
Една нощ през Самотния Октомври: Реликви / Re: Основна тема
« Последна публикация от lady Marian - 05 Октомври, 2017, 17:02:25 pm »
Динг-Донг-Дел!

Напомняме - днес е последният срок да се обадите, ако искате да играете и си нямате другарче!
7
Други дискусии / Покана от PLAYGASM
« Последна публикация от Krassi - 04 Октомври, 2017, 14:28:32 pm »
Здравейте, приятели

Казвам се Краси и правя гейминг предаването PLAYGASM  по BiT.  Искам да поканя 2-3 ма от вас за броя в Събота да поговорим за LARP и ако не ви представлява трудност от подръчни материали да изработим едно оръжие примерно. Смятам , че това хоби е страхотно и искам повече хора да се увлекат по него. В предишният брой гост ми беше Радо Гадината за настолната му игра и той може да потвърди гостоприемството на PLAYGASM;)
Надявам се на подкрепата ви!
8
Сталкер І◄-II: Реконкиста / Re: Сталкер 2-II: История и фракции
« Последна публикация от Ragdoll - 03 Октомври, 2017, 13:27:48 pm »
Цитат
#28
Никога няма да забравя тези няколко дни в зоната. Това беше първото ми сериозно доближаване до бърлогата. Дни преди това смятах мутантите за мит, но всяка вечер чувах все по- и по-странни звуци. 'Зовът на зоната' ставаше все по-силен.
Аз, брат ми и още няколко човека сформирахме пасмина сталкери, все още неопитни, с цел да се подкрепяме с влизането си в зоната. За съжаление нито един от нас не беше достатъчно умел, че да се размине без злополуки. Но това не бяха обикновени злополуки. Зоната беше прокълната и пропита с неизвестни за нас сили. Видях как мой другар, прострелян в главата става досущ кукла на конци и изчезва из дълбините на руините на зоната. Но за мен страшното едва започваше. Недълго след това се озовах очи в очи с един от тях. Чудовища, невиждани и непознати за човешкото око. Някои можеха да бъдат описани на външен вид, а други - не. Те се опитваха да кажат нещо, но другите не изглеждаше да ги разбират. Аз чувах гласове. Не знам дали са били в главата ми или не, но те 'искаха' ние да не нараняваме зоната и самите тях. Те 'искаха' да живеят. Изглеждаха сякаш изпитват омраза и гняв към тези, които бяха срещу тях, и дори приличаше като да проявяват милост към тези, които им помагат. Може би са живи и интелигентни. Може би са кукли на нещо неизвестно и голямо, както вървеше мълвата около 'хората от бъдещето'. А може би всичко е в главата ми.
9
Сталкер І◄-II: Реконкиста / Re: Сталкер І◄-II: История и фракции
« Последна публикация от gadina_prokleta - 03 Октомври, 2017, 11:15:47 am »
Относно групировките "Дълг", Църква на Седмия печат и др.:
Това са групи, които включват персонажи от различни фракции.
При записването ще можете да изберете фракция и отделно - дали сте от Дълг или от Църквата, или не членувате в никоя.

"Дълг" имат някои специфични бонуси, благодарение на изпълнението на определени проекти от миналата игра. Преди играта можете да изберете да сте от тях само ако сте играли към тях. Възможно е да имат скрити врагове.

Хищниците и Пасмината също са "затворени" групировки, към които може да се присъедините само в игра.

Църквата има специфични бонуси, но и самата й дейност ще й създава явни врагове. Свободно можете да изберете да принадлежите към нея, стига да включите религиозни символи във визията си, да нямате адаптивна мутация и да играете адекватно ролята си.
10
Сталкер І◄-II: Реконкиста / Сталкер 2-II: Правила и обявления (основна тема)
« Последна публикация от gadina_prokleta - 02 Октомври, 2017, 20:58:54 pm »
Цитат
Сталкер ларпът е ролева игра на живо. Действието се развива в мистичната Зона, създадена от Посещението на извънземен разум в началото на 80-те години на ХХ век. Играта протича в днешно време при един алтернативен развой на събитията, повлияни от това явление и от действията на играчите при ежегодното изиграване от 2009 г. насам. 
Информация за играта, необходимата екипировка и начина за записване на интернет страницата на Сталкер България.МЯСТО И ВРЕМЕ

Играта ще се проведе на 4 ноември 2017 г.
Теренът ще бъде или изоставеното поделение край с. Боснек на 40 км от София (теренът на Сталкер ІV и V), или на едно ново място, за което в момента проучваме и търсим разрешения. Ще съобщя своевременно и ще пусна тема Дотам и обратно.


ИСТОРИЯ И ФРАКЦИИ

Описанието на тази игра като продължение на предишните е в темата за История и фракции.
Всеки е добре дошъл да постне там историята на собствения си персонаж!
Фракция – от избраната фракция зависи какъв персонаж можеш да избереш и какви специалности ще ти бъдат достъпни.


ПРАВИЛА
На страницата на играта са поместени подробни правила за:
Битка - отчитане на щети, умиране и съживяване
Екипировка - задължителни неща, правила за безопасност и игрови материали, които ще ти помогнат да играеш по-пълноценно


Правилата са доста подредени и илюстрирани за лесно преглеждане.
В сила са измененията от миналогодишната игра (повече специалности за „ветерани“ с повече игри зад гърба си, промени по правилата за каска, защитен костюм с бутилки и бонуси на тежките брони, както и останалите вече утвърдени промени във връзка с претърсване, разпити и леки мутации).

Нови неща по правилата:
• Персонаж със специалност командо (тежки оръжия) има право да използва огнехвъргачка (не с огън, а на газово-прахов принцип).
• Персонажите учени вече НЕ МОГАТ на общо основание да произвеждат муниции и медикаменти – това може да се извършва само от персонаж със специалност механик, респективно фармацевт. Има промени и по цените в аномални фрагменти за производството им.
• Поради твърде разнообразния им произход персонажите от Проект 101 ще се формират на по-свободен принцип - не като фиксирани "класове", а чрез избиране на допълнителни способности, извън нормалните специалности.
• Благодарение на разработения проект „Изида“ всички персонажи могат да инвестират кодове за проекти в тераформиране на части от Зоната.
• Всички персонажи могат да се ползват от новооткритите „мутантски примамки“, които може да се произвеждат от механик чрез Терминала.
• На съхранение в Института ще бъде сонарната базука „Ковалски“, разработена в предишната игра, която възпира някои особено огромни мутанти.
• Персонаж медик може да инжектира новооткритата експериментална бактериологична култура от проект „Тантал“, която може да се произвежда от фармацевт чрез Терминала.


СПРАВОЧНИК

История на събитията – на сайта е поместена историята в снимки на първите няколко ларпа, както и история на събитията по фракции.

Фейсбук страница на играта

Фейсбук събитие на Сталкер 2-II.


ЗАПИСВАНЕ

Записването става след плащане на такса за участие и попълване на регистрационната форма, която се намира в раздел Записване на сайта.
Таксата за играта е 30 лв.. Хората, които са подпомогнали играта с крафтене, илюстрации или техника, ще получат отстъпка или освобождаване от такса.
Записването за фракция Бърлогата е безплатно поради изискванията към мутантите да подпомагат играта.

Форма за записване
Страници: [1] 2 3 ... 10