ЛАРП

23 Юли, 2018, 17:47:15 pm
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Профил на Hessper » Покажи участието » Теми

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Hessper

Страници: [1]
1
Здравейте !

Вчера прочетох една много хубава статия на Ivan Žalac ( http://www.crolarper.com/ ) , където кратко и ясно обеснява мнението си за пушенето по време на ЛАРП : Smoking on larps. Сигурна съм, че тази тема е била дискутирана измежду хората все някога, но засега не присъства като някакво правило - дали да се пуши или не по време на ЛАРП. Нещата, които Иван предлага ми се виждат много добре формулирани.

Аз лично не съм пушач и не разбирам нуждата да пушиш, затова не мога да мрънкам срещу пушенето на общо основание. Това си е личен избор на всеки. Мисля, че темата има смисъл да се обсъди. Също така някой хора имат мнение и добри идеи относно употребата на алкохол по време на ЛАРП, но това те сами ще си го публикуват като са готови с идеята.

2
Ето снимките от Живко  http://hesper.snimka.bg/hobby/stalker-larp-2012.711383  :cheers:

3
Кланове / клан Рошавите Гарги
« -: 29 Март, 2012, 17:06:36 pm »


клан Рошавите Гарги
година на създаване - 2008


СЪЩНОСТ :

Рошавите Гарги сме част от Северното племе - Огненото. Времената на военни конфликти и сблъсъци налагат необходимостта от създаването на боен клан, който да отговаря за сигурността на племето и да защитава интересите му .

По своята същност племето ни е дивашко, но не и войнствено. Имаме си своите вярвания, ритуали, с които ги бележим и философия, която ги изгражда. Стремим се да живеем в хармония с Природата. Признаваме дълбините на една сила, която далеч надхвърля видимото. Виждаме я като заложена в естествения потенциал на всичко и всички. Признаваме външните и вътрешните светове. Не пренебрегваме никое измерение в полза на друго,а ги смятаме за еднакво необходими. Не признаваме никаква авторитарна йерархия, но почитаме тези, които предават знания и мъдрост. Смятаме, че религията, магията и житейската мъдрост са обединени в мирогледа на всеки човек. Да се наричаш “Вещ” не те прави такъв!!! Единствената ни враждебност към другите религии или житейски философии е , ако техните институции са се провъзгласили за “единствения верен път” и се опитват да отрекат свободата на другите. Не приемаме концепцията за “абсолютното зло”.

СТРУКТУРА :

Кланът няма водач, а решенията се взимат от всички, проблемите се решават от най-компетентния, а битките се водят заедно ! Няма строго определени правила или закони, освен моралните . Всеки живее,както намери за добре - според собствените си цели, но не  против тези на хората около него, и според правилата на Природата. Кланът цени свободата на всеки,но отнема тази на хората,които не я зачитат; цени живота, но отнемат чуждия, когато застане на пътя на целите им.

КЛАНОВЕ :

Огненото племе се състои от много и различни кланове.С цел обогатяване знанията за племето ни всеки трябва да опише клана , от който идва.Ако не си харесате някой от изброените по-долу сте напълно свободни да си измислите такъв.

Драконовия клан - властолюбиви,самовлюбени и страховити,те са най-големия страх и срам за Огненото племе
Козият Рог - главно търговци и земеделци; хората от този клан са хитри,работливи,инатливи
Танцуващия рис - хора известни с похотливостта,веселието,оптимизмът и ейла
Дръгливия кон - потаен клан,необщителен,занимаващ се с окултизъм
Скъсания тъпан - този клан се състои от хора,прокудени от своя народ по една или друга причина
Лапата - малко на брой,мразят цивилизацията,с високо самочувствие и заядливи
Свраков нокът - всичко бляскаво събужда крадеца във всеки един човек от този клан ; макар и малки на ръст,този клан се слави с бързината и ловкостта си
Ляворъките - сръчен клан занимаващ се с най-фините изкуства - от бижутерия и бродерия,та чак до рисуване ; противно на очакванията този клан не се занимава с търговия
Глутницата - малък консервативен клан , предимно занаятчии , ловци ; мнителни и недоверчиви , но верни и отдадени ; кланът стои на първо място

РАНГОВЕ :

Ранковете в клана се обозначават според цвета на перата.Всеки,за който сме преценили,че заслужава да стане член на нашия клан получава Първото Перо! Кафявото Перо е знак,че сте вече член на Рошавите Гарги,но и че имате тепърва да се доказвате!Вие все още се учите и за да заслужите следващото си перо трябва да минете няколко изпитания!!!

Второто - Цветното Перо се дава само от някой от Сивоперите,след като сте се доказали.Ако Сивопер реши , че някой е достоен за цветното перо , то той му дава Неговия цвят , като така засвидетелства вярата си в него. От този момент нататък той отговаря за него!

Сиво Перо не можете да получите!Единствения начин да го получите е,ако някоя от Сивоперите реши да се оттегли и даде Перото си на този , който е преценил че е достоен .


Отношения с другите кланове :
• Врагове - клан Урукъ
• Приятели и съюзници - Източен Вятър ( спрямо “Лунен братски договор” )

 Членове на кланa :

Kизе Иста  ( Шу ) - сивопера , клан Танцуващия рис

Исмаил фей Аш ( Хамелеона )  - кафявопер , клан Лапата

Янкул - кафявопер , клан Козият рог

Балтака - кафявопер , клан Скъсания тъпан

Кира ( Dreary ) - белопера  , клан Ляворъките

Условия за приемане на нови членове :
• Добри препоръки , одобрение от всички членове на клана , присъствие на тренировки
• Герой и история пригаждаща се към историята и целите на клана
• Три ЛАРП-а като кандидат-членове на клана


Клановият форум
За въпроси и тн. на ЛС !

4
Нормандска зима / Снимки
« -: 17 Март, 2012, 23:02:47 pm »
Aйде на позите - топли топли !!!  ;D

http://hesper.snimka.bg/hobby/larp-quot-normandska-zima-quot-17-03-2012.662591.0.big

Страници: [1]