ЛАРП

28 Май, 2018, 09:40:06 am
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

ЛАРП България - НОВИНИ

ЛАРП » Профил на Zeratul » Покажи участието » Liked Posts

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Zeratul

Страници: [1] 2 3 4
1
The FOG / ДС 2016 / Re: Снимки / клипове
« -: 02 Ноември, 2016, 20:26:57 pm »
Споко - ще си нося шезлонга и чадъра, че било топло! (коктейли има нали?)


Сега сериозно - действаме по подбор на материал и монтаж. Отнема време, не малко.
Не можем да публикуваме всичко първо защото е много, второ защото ще взимаме още кадри и трето защото за момента ни помолиха за ексклузивност на някои кадри - все пак те правят продукция дето ще я има по разни канали и там тея неща се гледат - не може да пуснеш НОВ клип и кадри от него да ги има във Фейсбука на Коцето от Седемте хълма от преди 7 месеца. Не е сериозно това. Дадоха ни материал - хубав, с който ще си правим и монтираме клип, ще има и още просто не е от типа материал дето като Гад да ви го направя на Торент и после всеки да си качва реже и монтира и шерва у фейса.
Това е за момента :)

Поздрави !

2
Школа на войната / Re: Школата на Войната
« -: 27 Септември, 2016, 20:56:44 pm »
Мисля, че за тези въпроси е добре да заповядаш на тренировка на Школата, за да можем да ти отговорим на практика ;)
Има неща дето и всеки по 5 поста да ти напише.....няма да стане много по-ясно отколкото е в момента!

Поздрави !

3
The FOG / ДС 2016 / Re: Отзиви и коментари
« -: 10 Август, 2016, 00:04:07 am »
Добро утро и от мен!

Първо благодаря на всички, които дойдоха, забавляваха се и придадоха смисъл на целия труд, който екипа ни хвърли за да се получи добра игра и надграждане на предходната такава.
Радвам се, че при доста масово посещение от чужбина, хората стояха със зяпнала уста докато ги развеждах по терена и им разказвах това на кой клан е лагера и те гледаха всеки какви неща си е направил за играта и попиваха идеи като гъби - инвентари, лагерни украшения и разположение и прочие. Благодаря! Тези неща правят атмосферата на играта и създават индивидуален усет за всеки клан/фракция.

Искам да поздравя арбитрите, които този път показаха ефективност и ни потвърдиха правилността на избора им с редица хубави действия - спирането на битката в тъмното беше МНОГО добре преценено - на толкова динамична игра през целия ден, мисля, че никой не му се счупи ....егото от това, че спряха една битка, която си имаше потенциал да ме разходи до най-близкото бяло бубу с лампа отгоре. Освен това имаше на няколко пъти наказания с вадене от игра на хора заради офгейм и прочие - браво арбитри искам ви още по-нахъсани за чиста игра следващият път.

Хората отговорни за града са за награда! Единствено може би на моменти ми беше малко тъмен този град - мисля за подобряване на осветлението вечер.
Лазарета определено работи като идея, но и той както всяка идея си има нужда от хубаво изпълнение. А и си е отговорност. Стенли. Отговорност, веднъж поета почти винаги води до процентите фън, но вече сте го разбрали по трудния начин. Нищо. Нищо фатално не е станало - просто сега по-лесно ще се приеме това, за което мрънкам от 2год сигурно - наемане на хора, дето мога да им разчитам да са там 24/7 като същевременно не чупя ничия игра. Хубавото е, че този проблем е лесно решим - трябват малко финанси и организация.

Маговете бяха супер, филмираха всички и бяха на хубаво място - старото определено нямаше да е толкова ползотворно. Радвам се, че наблюдавах развитие у тях и че правят лекциите и магията все по интересна и дълбока материя, а не само "аз ся ще вися при тебе и ще се правя че слушам, после ще назубря неща и ще горя хора с меч/стаф". Нещата дето се измислиха и продължават да се мислят разнообразяват играта и дават много допълнителни възможности за рп ситуации, куестове и битки.

Критика?
Айде хубаво - ето ви малко.
1) Имаше хора дето офгеймеха Грозно, предупредени бяха - надявам се да се съблюдават другият път. (<b>А дано!<b/>)
2) Имаше хора дето очакваха нереално-фантастични неща в 2:30 сутринта от организатор, гонеха Хелън и не могат да си направят елементарна организация и да си набавят елементарна информация - кога пристигам/къде/с кого и прочие. (момчета преглътнете си егото, спрете да мислите, че знаете всичко и ПИТАЙТЕ - мога да ви спестя много нерви и време ако си направите труда да питате "КАКВО ДА НАПРАВЯ ДРУГИЯТ ПЪТ ЗА ДА МИ Е ПО-ЯКО НА ИГРАТА" - мисля да пусна такава тема бтв)
3) Капани - Денис, братле много адски несериозна работа, за 1 година ще ни направят космически кораб. Дадох контакти на човек, адски навътре в материята - КАЗАХ ти 1000 пъти да го ползваш - безплатно е (иначе в работата си взима много пари на час за консултация), даже предложих да ти помогне с каквото може, а той може много ...ииии не. Нямаме за толкова месеци 5 еднакво направени неща дето да работят и да не е нужно да викам Дребния и още някой там завършил ТУ да ги направи да работят. Не говорим и  че можеше спокойно да поискаш някакви средства за тях, за да станат още по-лесно, ефективно и да не се мъчиш ...ноооо не! Аз поемам грижата за капаните, на следващата кампания ще ги има! (<b>Обещано!</b>)
4) Вижте, на АБСОЛЮТНО всичко мога да ви измисля прекрасно непробиваемо логично и яко РП обяснение. Да ама РП-то в този си аспект понякога чупи играта първо на едните 25 дето им писва да ги бият 4 дена, а после и на другите 100 дето си бъркат в носа 6 часа на боен ларп и пуфтят щото най-страшното нещо в гората е зайче и умират от тъпотия, чакайки нещо да ги нападне. Бях на абсурда на Бдин. После събрахме ГМ състава и започнахме да мислим. Не, че имахме силно желание да скриптваме ... и вие нямахте особено, даже на мен така си ми беше супер айляк ... ама за всики ли беше така ...не, не беше -каквото трябваше пипнахме и гледахме първо да е МАЛКО и ПОСЛЕ ДА Е КАЗАНО НА ХОРАТА ЗА ДА НЕ ГИ ИЗНЕНАДВАМЕ С РЕШЕНИЕ ВЗЕТО ПО СРЕДАТА НА ИГРАТА И ДА ИМ ЧУПИМ РАЗНИ НЕЩА.
5) Кампенето на Crow НЕ беше ОК, донякъде ингейм е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но липсата на въображение у хората се свежда до "пак го набихме и към лазарета"
6) Отказа на услуги на Лазарета НЕ е ОК и никога няма да бъде.
7) Не е ок да не бъдат четени елементарни правила или да се забравя случайно или не за неща, говорени преди играта на срещи, именно с цел да не се налага ГМ съвет в 8 вечерта в СЪБОТА ...

Имаме идеи за доста подобрения на играта и организацията, всички ваши допълнителни такива ще бъдат високо оценени. Ако трябва пишете някъде или на мейла на FOG LARP. Тенденцията е, че на чужденците им харесва, за идната игра ще поканим още...трябва да се развиваме и да правим подобрения по всичко - пътят ако искате да го вървим е само напред и нагоре. И ще стане, ако има градивност и общност. Ние с Хелън и другите ще правим каквото може, но разчитаме и на вас.

Толкова от мен.
Ще правим срещи за дебрифинг на малки групи - помнете всичко градивно що ви дойде наум.

Поздрави на всички.
Зератул


4
Благодаря на организационния екип за старанието и играта. Имаше много добри идеи за провеждането на ларпа. Механиката със ден/нощ и последователното придвижване на групите, за да не се срещнем на 1вия час беше добро хрумване. 2те групи - Дуло и ИВ като нападатели също.
Малко градивна критика както пожела Лазар
- Комуникация - 4 радиостанции щяха да ви улеснят живота - защото можеше да координирате атаките и да имате контакт с групите и да знаете кой кога се придвижва - получи се следното - тръгваме по време на деня, нападате ни - убивате няколко човека, ние се връщаме до лагера,  чакаме 10 мин и след това идва нощта - 40 мин на 1 място и нищо за правене (както може би се досещате РПто беше на да кажем ниво "ейййй откога не съм те виждал айде да пием довечера еди къде си") и това малко вадеше хората от филма. Накрая пък вие се криехте и чакахте да ви гоним, а ние се бяхме окопали и чакхме да ни нападнете докато ви удържаме пък имаше хора в гората да търсят липсващите руни и това пак беше около 30-40-час дето само седяхме и народа не знаеше какво става и беше брутален офтопик. После успяхме да се свържем с Киро и играта тръгна - но предполагам и на вас не ви е било яко да киснете в гората и да ни чакате. Вашата задача беше трудна - на пресечен терен, макар и линеен трябваше постоянно да сте нагоре надолу и да се биете - съответно това си води до сериозна умора и прочие - мисля, би било полезно ако можехте да се чувате с другата група и да правите нападения заедно или координирано.
- Баланс - Ние бяхме много...вярно сбирщайн шайка, но много. Може би отначало можеше да вземете още хора за вашите фракции - напр аз и други хора с удоволствие бихме се били със вас или пък ако идеята е била кланова битка за вас и ИВ можеше да сте на повече точки - ние след 1те 2 битки ни беше някво ...губим 2ма човека и 2 ранени и това е ... за да ни вкарате във филма още от начало трябваше да ни смачкате, поне по мое мнение една загуба/2/3/4...щеше да мотивира хората, да ги вкара в игра и да ги накара да мислят и да съобразяват, със 3 лесни победи много лесно започваш да си говориш за някви весели неща там, за пиене и стари ларпове - Мен лично ми хареса когато просто дойдохте и ни смазахте - после имахме дискусия дълга за тактиката и започнахме да правим малко по умни и интересни неща - обходи, ядро и 2 крила на пасмината и прочие. Тук спекулирам - вие си знаете най-добре, аз споделям мнение.
- Инвентар - хора като Майв на тоя терен...ми не ефективността е около 0. Вие нали сте вълци, племена нещо си - трябваше да сте с леки брони на по 3-4-5 точки и да ни пукате гъза от бой за да е интересно ... ако аз водех армията ни щях да ви заобиколя и от вас имаше не повече от 3ма който евентуално можеха да ни последват със скоростта ни на движение, а вие щяхте да окапете из деретата. Но все пак е бойна игра нали - затова ходихме по пътя и се бихме.
- Колкото до офтопика и забранените удари и хората с изцяло дървени щитове... това не знам - малко ме върна в старите игри, неприятно е но не знам доколко е проблем подлежащ на 100 решаване - имаше оставени щитове - адмирации за Нориел за забележката и реакцията на инструктажа. Имаше и опасна игра - хора не идвали на ларп изобщо или с години свикнали на хард неща, не чуващи СТОП игра - визирам ситуацията с ГраХаз и Нориел когато пред мен 4 човека удариха Лазар докато се опитваше да каже "КАК СИ?" ... Такива моменти също убиват играта и удоволстеивто от нея - и Павката не беше особено щастлив и Майв, и Боги ... съжалявам за което.

Надявам се да съм бил поне малко полезен, аз лично си изкарах добре - потичах, побихме се, беше яко. На лятното слънцестоене - пак ще дойда ;)
Съжалявам ако съм боднал някой по силно с копието - Лазар и едно от новите момчета.
Благодаря на Великата вълчица за дуела - за мен беше чест !

Поздрави и до нови срещи !


P.S. Би било прекрасно в масова битка някои фотографи да не се врат прекалено близо защото не е яко да трябва да пазиш и тях, особено на тоя терен ;)

5
Зимен ларп по ДС (26.12.2015) / Re: Отзиви и коментари
« -: 30 Декември, 2015, 08:24:05 am »
Здравейте и от мен.
Прибрах се от балкана и след хубавите емоции от топлото време разбрах, че имало и ЛАРП горе.

Ясно ми е, че играта за хората дето искаме РП ... ми нямаше я. Или я имаше за 20 човека ...ама бяхме 70 - съотношението не е много яко.
През деня народа се би щото беше се надъхал ...и защото времето беше хубаво - истината е, че на миналия като се понамокриха и им стана студено ...играчите си пообраха играта и се ограничиха до топлата хижа - предполагам заради екипировка. В случая за мен дневната част нямаше нищо - ходих да слагам куест предмети ...някво тъпо да ходя да ги търся и събирам - казах на 2-3 фракции къде съм видял един предмет - с надежда да се посбият ама ме отсвириха :) За масата хора боя беше по-важен от куестовете. Разбираемо...явно. Просто гледайки куестовете с предмети ...просто можеше да ги няма и народа да си се бие и Хелън да не виси в хижата ...Според мен тея неща трябва да се дават ИНГЕЙМ от клановите лидери и още 1гилдия примерно...а не повечето от Хелън, щото народа за съжаление са масово геймъри и я възприеха като персонажа със удивителна ли беше или въпросителна над главата. Тук говорим и за игрова логика - играчите обожават да я стискат, когато им отърва. Аз и Ленор пообикаляхме малко ... Седмохълмци и Гвардията ни отсвириха, с Дуло ако бяхме тръгнали после КУР за целия РП от 2 кампании насам за Имперския съвет и се ограничихме със събиране на инфо и помагане на една или друга фракция доколкото може да и помогнат 2ма човека. ИИИ деня свърши :) Надявахме се на як РП вечерта щото хората ще са надъхани от битките, ще им е яко и прочие. Уви - Имперски съвет - надявах се да е заключителната част на дневната част и преход към вечерната, обаче:
1) Банката говори на неразбираем език - това трябва да се поправи - просто НЕ работи-5 човека говорят на БГ, а тя се пули и не разбира, съответно никой не може да превежда едновременно думите на 5 човека.
2) Тук ясно пролича нерешителността на играчите - те НЕ искат нещата да станат неравностойни(интересни), не искат да им ... трудно, не искат да излезнат от зоната си на комфорт и това е полуингейм. Натисках срещу магията, та дано я махнат на следващата кампания или силно отслабят за да стане интересно... или пък да отслабят войните - пак ще е интересно, в такива ситуации героя ми МОЖЕ да играе и да прави неща - защото обича трудните ситуации - там му е силата - ако всичко е мирно и хармонично - обича да пие чай в замъка и да не се занимава с неща и хора...или неща...или хора. НО точно когато щяхме да я бутнем тая магия ... Деций каза че Императора искал баланс, а Ректора, че дракона ни манипулира и ... край на играта - обезмисли се цялата дневна част откъм РП, останаха само яките битки - Дуло и те щели да слагат черни камъни ама после се навиха че Дракона нямал юрисдикция над света и майната му и ...всички куестове, ритуали и прочие спряха да имат смисъл за вечерта.... ДОРИ това щеше да е ОК ако хората почнеха да играят ...да ама не - вечерта народа пи като за последно и имаше "изблици на роулплей". Доказателство за това са Дуло - те усетиха, че в залата има 55 човека от които 35 офгейм и се махнаха да си правят обучения за новите - които са били яки и прочие - просто е нямало с кой толкова да интерактват. За Седемте хълма всичко минава през Краля + още 3-4ма и край - останалите бавно но сигурно пият и им става скучно.
3) Имаше малки фракции хора дето са поддържали ингейм неща и са играли с други - Остриетата, Академията, ...+ някви рандом хора ...но това пак прави 30 към 40 човека => по малко от половината народ играе - нормално героя на Хелън да няма какво да прави, или аз или други дето си легнахме рано...в 1:10 вече бях сигурен, че няма какво да правя и оставането е изнасилен РП - седиш и смучеш бира и чакаш някой да направи нещо някога - белким тръгне играта ...ако не бях уморен и бях чакал още час-два вероятно щях да стана свидетел на някой РП изблик. :) Нооо предпочетох да спя.
4) Играта на обиди имаше цел - да видите как не е толкова лесно да си ингейм, да обиждаш и да спазваш правилата - беше казано просто - човека трябва да се разсмее = да го обидите тънко, умно, да го иронизирате ... НИКОЙ почти не успя. То не бяха майки, лели, баби, путки, циреи и прочие ... каквито са ни обидите - такъв ни е Роулплея. Не е целта да напсуваш някой както си знаеш и той да се сдуха - това всеки  го може - Асен - най-много :P... исках да видите, че е трудно да седнеш на стола и да обиждаш хем, хем да разсмееш - иска се повече от майката, бабата, лелята и другите там.
5) Като цяло съобразяването със анкетата - където бяха насочени усилията на Хелън даде никакъв резултат - имаше бой в гората и пиене вечерта - защото хората трябва да са не само ИНГЕЙМ, но и съпричастни на играта - трябва да я чувстват като нещо общо, а не само за себе си ! Да понякога малко трябва да избягаш от героя си за да направиш играта и на другите - малко хора го мислят това обаче. не осъзнават, че ако направиш нещо за всички ще има да играеш 3 кампании, а ако е нещо лично за теб - само текущата - и така играеш на парче - ако стане нещо тая кампания и се изкефиш на това колко ти е важен героя - ОК, ако не стане - мрънкаш, че ларпа е бил тъп и нямало какво да правиш - започнете да мислите мащабно и ще ви се случват мащабни неща, баси ! Махнете магията за 1 кампания/половин кампания - нека да имаме всичките 100 човека нещо дето да дойде магическо и да ни съсипе и да ни е интересно, да се бием,пазим, крием ... или дайте много магия да има - да дойдат всичките Блатни чудовища и да шибат всички войни и да ходим да се молим на маговете за помощ ... тогава ще е интересно. Сега всички са или/или на думи, но на маса всички са приятели и мислят еднакво и ... просто трябва да се съберем по ингейм логиката и да се напием - в света НЯМА проблеми...защо да се бием тогава - трябва да пием и да си поканим танцьорки ! ...Ама като е такова войните с плейтове викат амаааааааа ние искаме бой - ем как бе момчета като всички сме приятели? На Имперския съвет аз като си тръгнах седяхте с Дуло и обсъждахте Философията на света ! ;)

Помислете над тея неща
Идва лятна кампания
Имате избори няколко:

Да ви е яко скриптирана играта и щете или не да се биете и да склювате договори и куестове за да може хем задължително да има и бой и РП и куестове.

Да не е - но тогава да я движите вие а не ГМ-тата- без после да се мрънка какво имало или не НА НАС - а на вас си - ако вие си давате куестове или се биете ...ми мрънкайте си един на друг защо някой не дал куест или се скатал от битка.

Ама не може половината едното, а другата половина другото - видяхте, че не работи. Трябва да са едновременни нещата но това никой ГМ в  света не може да ви ГО направи - трябва да СИ го направите.


Има какво да се говори за смъртта и умирането на персонажите, има яко предложение от НогарКаз за наказание на тея дето излизат в офтопик.
Ще говорим допълнително.

Весели празници на всички и ... да живее Играта !

Зератул

6
Значи имам иде за зала ...със сградата заедно ... ма в Пловдив ;)

7
Разбира се ! ... но моля ползвайте полезния опит, който може да ви се даде безплатно и с кофи ... например в момента - най-важното нещо за ларп от такъв тип е МЯСТОТО - разучете и намерете такова - хижа около Сф примерно - в зала няма да стане добре а и в софия наемите са абсурдни и ще ви дадат хале дето трудно може да прилича на нещо. Моето мнение е хижа с подходящ капацитет, такъв ларп трябва да е с нощувка за да стане добре - Събота срещу неделя напр. Много е яко да се давите сега в ентусиазирани ДАААААА-та но ако наемете зала за 30-40 човека а дойдат 50? ... ще се блъскат и няма да може да направите нищо - тея хора трябва да имат нещо за пиене/хапване за наета зала си отива на кетъринг ...и става такава такса дето ще ви откаже половината ентусиасти. Обратно при една хижичка напр тази дето Лейди си празнува РД-то ще може хем народа да спи, хем да си донесе РП храна или да се закупи такава. И нещата да станат както трябва ...а не само с гол...ентусиазъм ;)
Има хора дето с радост ще ви помогнат - използвайте ги безогледно и на 100% и ще станат нещата - знаете как да ни намерите!

Поздрави !

8
Юлски ларп по ДС / Отзиви
« -: 06 Юли, 2015, 13:38:22 pm »
Започвам темата :)

Първо искам да благодаря на всички, които дойдоха и направиха играта разнообразна, интересна и пълна с изненади и неочаквани ситуации.

Седемте хълма - благодря за атмосферата която създадохте с лагера си, направен с много труд и изглеждащ прекрасно! Пропагандните плакати закачени навсякъде, стената от щитове, балистите на входа, инвентарите ... и РПто разбира се - Зигфрид - за страхотното неочаквано начало на играта, което промени планираните от доста хора неща в хода на играта и я направи интересна, Визимир и Гул - най-яките кръчмари, които съм виждал на ЛАРП игра...
Тренировката на крепостта също беше много добра, въпреки че хората бяха изморени и недостатъчно - получи се прекрасно според мен - въпреки 3те спирания, нямаше напрежение и лоши чувства, пробвахме различни неща, хвърляне на човек през стената и прочие - имайте предвид, че септември като оправим 2те укрепления и сложим едни Зелени байряци вътре - влизането може да се проточи ;)

Дуло - очарователно е как се появихте след дълго отсъствие и показахте, че всеки който ви подцени (Зиги нали четеш?!) свършва вързан на дърво ;)
Много ми хареса цялостната ви игра, в моите очи кланът е претърпял едно много ползотворно развитие и има огромен потенциал тепърва да ни изненадва приятно на ларпове. Съюзът с Нолдор се оказа хем изненада лично за мен - хем удивително ефективен (както видяхме от нападенията над лагера на Седмохълмци).

Нолдор - не очаквах толкова много хора да дойдат, и то под знамето на самия лорд Елве. Дано да ви е харесало, бих желал да ви видя в още по-голям състав и в игра денонощно :) Въпреки, че имаше доста нови играчи като за ДС от вас, мисля се вписаха прекрасно, а и от известно време липсваше елфско стълпотворение на уши в колорита на играта.

Тъмната Гвардия - дори при липсата на лорд Ферос, Барона, Хадес и Ортус успяха да забъркат достатъчно бели, за да можем да очакваме с интерес пълния им състав. (за пиенето даже не отварям и дума :D)

Източен вятър - отново беше удоволствие да се бие...ъъъ съветваме заедно (какво са 5 имперски съвета за 1 денонощие нали ? )

Вестителите на хаоса - благодаря за играта момчета и момичета - ще преведа на всички по сметките 2 сребро и 1 престиж да се почерпите и да се почувствате хубаво - с благодарности от шефа ;)

Сребротрън - уж наемнически клан ... а се оказаха способни да наклонят сериозно везните в полза на този, който има достатъчно пари.

Червената ръка - не успях да играя с тях, ама изглеждат много яко епични и тоя дето ги води прилича на Вал :P

Магическата академия - ректор Арадиа и компания направиха много интересни обучения - теоретични и практични - съветвам всеки, интересуващ се от магия да ги посети. Честито на новата магистърка на школата на Живота - Ерина Вифрей (клан Нолдор) и новите магистри на школите на Огъня (НогарКаз) и на Въздуха (Нуада). (очакваме да почерпите както си трябва, и да знаете, че бонбони не пием !)

Научния институт - съдейки по количеството пари, които събрахте за часове - явно нещата, които правите и предлагате са доста добре измислени ! Поздравления за лорд Териус, Грекс и Ева за подготвените материали !

Малко обобщение на играта:
1) Пробата на оръжия чупещи щитове се оказа успешна, такива ЩЕ има, но няма да бъдат мечове - по скоро алебарди/боздугани(като този на Стефано напр.)
2) Искам да въведем изискване оръжия над 1,20 да НЕ се правят от тръба защото се огъват и стават ужасно тежки - ползвайте бамбук или нещо друго, което е леко и твърдо. Двуръчните мечове, които видяхме, направени от бамбук ще бъдат с около 1/3 по-леки, няма да се огъват, което ще ги направи доста по безопасни и красиви.
3) Не видях много ползване на червените ленти за унищожаване на предмети, но мисля, че е добра идея да остане.
4) По повод обозначаването на офгейм лагер - 0) Четете правилата, моля ! 1) добре е да имате отделни лагери ако терена позволява, 2) ако терена не го позволява поставете маркер - за септември съм измислил маркер, ще публикувам клип за да го видите тези дни - ако някой каже, че не го е видял - ще го бия с маркера !
5) Обособяването на места за действие и презентиране на магьосници, учени и алкохолици (кръчмата) работи добре и обогатява много играта и възможностите на всеки персонаж за игра.
6) Тук трябва да спомена за разочарованието ни от МНОГО пияните хора в събота вечер, надявам се да не се повтаря. Не носете прекалено много експериментално-домашни алкохоли - може някои хора да се натровят, ако сте нови в ларпа и/или пиенето - питайте - имаме ветерани и в двете, ще ви обяснят някои неща!
7) Уважавайте хората, които спомагат за вашия комфорт - имаше изцепка в хижата със запушена с дреха тръба, която беше избила долу в механата - това е ужасяващо тъпо и е истински късмет за тоя дето го е направил, че не установихме самоличността му. Още нещо - хижаря е един, той и жена му приготвят храна за 80 човека поръчващи непрекъснато и наведнъж по 10-15 еднакви неща от менюто, не мрънкайте и чакайте - не сме на ресторант с 5 готвача, 6 сервитьора и помощен персонал. Това е Хижа !
8) Моля когато играта е спряна заради пострадал, да сдържате нервите си ако не сте запознати със ситуацията - може да е нещо сериозно, може да е някой от вашия клан. За щастие и този ларп се размина без инциденти. Няколко кървящи пръста и малки рани не ги броя.

Ако съм изпуснал нещо - допълнете !
Имам въпроси няколко
Към лидерите на кланове - възможно ли е да ми дадете по 1-2 имена на хора от вашите кланове (ако има такива), които са запознати практически с първа долекарска помощ ? Искам да направя списък, за да може да го има на 2-3 места на терена (ингейм разбира се) и ако се наложи да бъде потърсен най-близкият от тези хора за помощ. За момента знам за себе си и за Ортус от Гвардията.
Пак към лидерите на кланове и към Хелън - роди се идея ако има желаещи сигурни хора да има човек във всеки (или поне в няколко) клан, отговорен за съживяването само - нещо като сътрудник на банката който само записва "Зигфрид - 1 кристал" после "Зигфрид 1 кристал - пак" и така - на края на деня или 2-3 пъти по време на игра могат да дават отчети на Морган, Мериан и Енея - така ще се улесни тяхната работа, ще се обогати РП-я и няма да има постоянно търчане по терена за търсене на банкер - ако 2 клана се сбият - ще има 2ма дето могат да взимат кристал срещу съживяване. Те няма да могат да правят никакви транзакции и прочие. Помислете над това - мисля, че може да се развие и използва.

Беше удоволствие да играя с всички вас.
И за пореден път да организирам с Хелън ;)
Поздрави и до Септември !

Зератул

9
Конкретно за точките щета се взе решение магиите да правят само ЕФЕКТИ за да не се боят точки щета + ефект защото е сложно и хората се оплакват. Сега е максимално просто мисля.

10
Спокойно - отностно магията не го мислете - аз отговарям така, че ще изслушам всчики ...преди да реша еднолично какво ще да е :P
Свобода за огнените елементали и да живее Императора !

11
Съгласен съм с Боги и с Лазар ... ама вие искате и доза реализъм нали - ако вечер някой дойде в лагера ви и ви открадне нещо ...защо не? Така наистина се ограничава играта на определени персонажи за сметка на - ми аз си имам хубава броня и меч и нищо не може да ми ги барне и се бия с тях и точка... ама не е само това.
Харесва ми предложението на Визимир - да бъде ОК кражбата на неща пък да пробваме на летния примерно щото и без това ще пробваме там и други правила, които уточнихме и да видим. Но личното ми мнение е, че би било много яко да задигнеш нечий меч/щит баш преди битка... виждал съм на Митодея правило за incapacitate на оръжия - промъквам се в лагера ти и ти връзвам рандом цвят лента например червена на 2 меча и 4 щита = не можеш да ги ползваш 30мин/1 час (a.k.a - запалил съм ги, счупил съм ги, откраднал съм ги - все тая) след това време се приема, че си си взел нови от обоза на войската. Помислете над това. За броня - прерязал съм ти ремъците например ... така е малко half решение, но поне няма да се пипа реално инвентара ако е чак такъв проблем, макар да ми е чудно какво можеш да направиш на седмохълмски щит или на тоя на Деций, хем ще има смисъл да ида в нечий лагер докато е празен или всички спят - замислете се - в момента ако народа спи в палатките ... и няма знаме ...какво правя там - не мога да пипам нищо, ... мога само да им наръфам ябълките и сандвичите ! :D

12
Не на банката - те ще си имат друга работа - ще направим една стая на срама и всеки свободно ще може да носи там и взима оръжия и готово, няма да се ползват в бой - по системата с часовете - нося ти меча/щита там и 1 час не можеш да го бараш, след това си го взимаш.... съгласете се, че който остави да му го откраднат ...не заслужава да го има в следващия час и точка.

13
Мда интересно кой решава за кои събития може да се гласува ... малко наредена работа ми се струва...

Това в момента е като гласуване "Най-добър футболен клуб на 2014та и може да избирате между Левски, Рилски спортист и ФК Чешнегирово..." :)

14
миии Зератул повтаря Хелън почти дословно - Вода няма, играе се предимно на поляните - от едната страна има хотели и прилежащи сгради, от другата туристически пътеки с мноооого туристи а екопътеката ще е пълна точно по това време на годината, контакти имаме - познавам хижарката на Узана ама ..това не ни грее особено, транспорта до там на хора идващи с влака Белград-София и да трябва да стигнат после до Габрово и Узана ще е много скъп, за ползване на поляната се плащат 800 лв депозит на общината в габрово за почистване след което от тях се удържат 300 за наем, ама това е за 2 дни цената не знам дали за 3-4 няма да са повече - всичко това казвам от опит - 3 броя проведени национални студентски туристически игри ;)
та ... Костенец FTW ! :D

15
Дискусии - оръжия / Re: Чукове
« -: 15 Декември, 2014, 08:10:09 am »
Искаме чертеж и схема с векторите на напреженията ! :P